Mijn Werk Online

Digitalisering is onderdeel van het gewone leven en de toekomst. Het is daarom passend bij deze tijd om de mensen die wij ondersteunen mee te nemen in de digitale ontwikkelingen en deze mogelijkheden ook voor hen toegankelijk te maken.

De komst van corona veranderde het werkgebied van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt drastisch. Van volop meedoen in de maatschappij naar thuiszitten. Mede hierdoor groeide de digitalisering en online activiteiten voor onze doelgroepen. Voor Philadelphia Werk & Begeleiding een logische stap om binnen ons aanbod ook een vorm van digitale dagbesteding aan te gaan bieden.

Digitalisering is onderdeel van het gewone leven en de toekomst. Het is daarom passend bij deze tijd om de mensen die wij ondersteunen mee te nemen in de digitale ontwikkelingen en deze mogelijkheden ook voor hen toegankelijk te maken.

MijnWerk.online

Bij Werk & Begeleiding bieden wij diverse mogelijkheden op het gebied van dagbesteding, leren en werken aan binnen het concept Mijn Werk. Nieuw binnen ons aanbod is de digitale dagbesteding MijnWerk.online. Op dit online platform kunnen de deelnemers werken aan hun leer- en werkdoelen zonder dat ze daarbij afhankelijk zijn van een locatie of tijdstip.

Online werken en digitalisering is in het gewone leven niet meer weg te denken en inmiddels verweven in de offline wereld. Het vult elkaar aan en versterkt elkaar, ook op werkgebied. Digitale dagbesteding kan in combinatie met fysieke dagbesteding dan ook prima ingezet worden als onderdeel van iemands leer- en werkproces. Wat er mogelijk is, is altijd maatwerk en wordt per deelnemer bekeken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Productie-activiteiten

In de online productie kunnen deelnemers werken aan diverse taken en op verschillende niveaus. Denk aan het maken van vlogs, filmpjes, podcasts of interviews. Of data entry werk doen, apps maken, social media en websites bijhouden, illustraties maken, 3D ontwerpen of robotica programmeren. De productieactiviteiten worden op maat gemaakt, afhankelijk van talenten, wensen en mogelijkheden. Wij kunnen de deelnemers ook opleiden in deze werkzaamheden.

Wij helpen interne en externe opdrachtgevers graag om mooie resultaten te bereiken!

Leeractiviteiten

MijnWerk.online biedt verschillende mogelijkheden om leeractiviteiten te volgen. Dat kunnen persoonlijke leeractiviteiten zijn, bijvoorbeeld structuur aanbrengen in je dagelijkse agenda, een filmpje maken met je telefoon of gezond leven en werken. Maar ook activiteiten gericht op vakinhoudelijk leren, of het leren van werknemersvaardigheden of bepaalde trainingen uit de vakinhoudelijke lessen van een leerwerktraject. Ook hier geldt; afhankelijk van niveau, wensen en talenten.

Samenwerken

Samenwerken geeft inspiratie en plezier en helpt om jezelf verder te ontwikkelen. Bij MijnWerk.online kunnen begeleiders je op afstand helpen als je even vastloopt. Je kunt chatten of beeldbellen met een werkbegeleider, er zijn virtuele assistenten beschikbaar, en je kunt even 'pauze' nemen in de online kantine om bij te praten met de andere deelnemers en collega's.

Waar staan we nu?

Begin augustus 2020 is de eerste basisversie van MijnWerk.online opgeleverd. Met een klein groepje is gestart om vooral uit te proberen wat werkt en wat nog beter kan. Ook is er een panel van deelnemers en medewerkers die blijven toetsen waar de behoeftes liggen en hoe we het zo toegankelijk mogelijk kunnen maken voor de deelnemers. In deze fase lag de nadruk ook op het technisch werkend krijgen, en was een beperkt aanbod beschikbaar. In de komende maanden gaan we verder met leren en ontdekken we hoe we er een succes van kunnen maken.

Hoe verder?

Vanaf september tot eind 2020 breiden we het platform steeds verder uit. Het wordt gefaseerd toegankelijker voor steeds meer deelnemers en leer- en productieactiviteiten worden steeds verder uitgebreid. In 2021 gaan we gericht doorontwikkelen en MijnWerk.online een volwaardig onderdeel maken van het gewone leven op het gebied van dagbesteding, leren en werken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor wie?

We starten met een groep deelnemers die vanwege coronamaatregelen niet of maar gedeeltelijk kan meedoen aan dagbesteding. Daarna gaan we uitbreiden. MijnWerk.online wil een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken door:

  • een diversiteit in activiteiten aan te bieden, van simpel ‘hoe structuur aanbrengen in de dag’ tot ingewikkelder productiewerk
  • mogelijkheid om een activiteit in eigen tempo en in kleine of grotere stappen te volgen
  • een mix van online en offline activiteiten aan te bieden
  • mogelijkheid om de omgeving aan te passen zodat deze aansluit bij de digitale vaardigheden en meer of minder prikkels
  • mogelijkheid om instructies niet alleen via tekst aan te leveren maar ook via beeld en geluid

Bij MijnWerk.online werken werkbegeleiders die enthousiast zijn over digitalisering, multimedia, robotica en die ruime ervaring hebben in het begeleiden van mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt. Zij ondersteunen bij het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren van de werkzaamheden. Deze online werkbegeleiders kunnen de voortgang volgen en hierover samen met de deelnemers en andere betrokken begeleiders chatten en beeldbellen. En deelnemers kunnen hun profiel, dat waar ze mee bezig zijn en resultaten ook delen met anderen.

Enthousiast geworden?

Digitale dagbesteding is een onderdeel van ons aanbod dat past bij de ontwikkelingen van deze tijd, de toekomst en Philadelphia's online meerjarenbeleid. Door deelnemers deze nieuwe mogelijkheden aan te bieden, maken we hen deel van de digitale ontwikkelingen. Door ervaringen op te doen in een veilige en vertrouwde omgeving, breiden we hun kansen uit om ook deel te nemen in de digitale wereld.

Heb je vragen of ideeën? Wil je meer weten voor de cliënten die jij begeleidt? Neem dan contact met ons op!

Harmen Mook, intern projectleider en manager dienstverlening

E onlinedagbesteding@philadelphia.nl

Team online werkbegeleiders kun je mailen via:

E onlinewerkbegeleiders@philadelphia.nl