Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

't Blauwbörgje

't Blauwbörgje

't Blauwbörgje is een verpleeghuis van Dignis. Op deze locatie biedt Philadelphia arbeidsmatige dagbesteding aan voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking (LVB/VB). Ook kunnen zij hier het leerwerktraject woonhulp volgen.

Dagbesteding bij ’t Blauwbörgje

In ’t Blauwbörgje wonen mensen die door dementie of een psychische ziekte veel zorg en begeleiding nodig hebben. Het verpleeghuis heeft een eigen brasserie: Fiducia. Philadelphia leidt deze brasserie. Op dinsdag, woensdag en donderdag maken we hier samen verse soep en zorgen we voor belegde broodjes. Ook verzorgen we de snackmiddag. En soms bakken we een lekkere taart. Natuurlijk houden we met elkaar ook de keuken en de kantine schoon.

Werk dat bij jou past
Naast onze horecataken, hebben we ook facilitaire taken. Zo helpen we bij het schoonmaken van de vloeren met de schrobmachine. En doen we andere schoonmaakwerkzaamheden. Samen met jou kijken we welk werk en welke vorm van begeleiding het beste bij jou past. Je werkt bij ons nooit alleen. Er is altijd een begeleider van Philadelphia in de buurt.

Leerwerktraject woonhulp
Droom jij van een baan in de zorg? Dan kun je bij ’t Blauwbörgje ook het leerwerktraject woonhulp volgen. Je krijgt dan theorielessen en je doet ervaring op in de praktijk. Zo leer je:

  • Wassen en strijken

  • Het opmaken en verschonen van bedden

  • Maaltijden bereiden

  • Boodschappen doen

  • Recreatieve activiteiten doen met bewoners, zoals wandelen of bloemschikken

  • Het schoonhouden van woon- en leefruimtes

  • Klusjes op de locatie doen

  • Het opruimen van de openbare ruimtes

Je kunt het leerwerktraject afronden met een erkend certificaat. Volg je niet het hele leerwerktraject, maar losse onderdelen? Dan kun je per onderdeel praktijkverklaringen behalen. Het leerwerktraject woonhulp is een samenwerking tussen Philadelphia en Dignis.

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina