Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Radeland

Radeland

Radeland is een intensieve zorglocatie op een natuurlijke plek aan de rand van Brummen. Bij Radeland wonen ouderen met een verstandelijke beperking (VB) en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Er zijn zeven woningen waar per woning negen mensen wonen.

Wonen bij Radeland


Bij Radeland heeft iedere bewoner een eigen zit/slaapkamer met wc en een douche. Er is per woning een ruime gemeenschappelijke woonkamer. In iedere woning zijn twee aangepaste badkamers, waarvan één als snoezelbadkamer is ingericht. Door het hele gebouw loopt een plafondrailsysteem voor de tilliften waardoor we iedereen goed kunnen verzorgen. We nemen daar ook graag alle tijd voor.

Belevingswereld van bewoners


Bij de begeleiding en verzorging van onze bewoners met een ernstige meervoudige beperking werken we vanuit de LACCS-visie. Dit staat voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en een Stimulerende tijdsbesteding. Bij de begeleiding en verzorging van onze oudere bewoners werken we vanuit de visie Belevingsgerichte zorg. Deze methode is gericht op individuele behoeften en contacten. De begeleiding en dagindeling wordt hierop afgestemd en familie en vrijwilligers worden hier zoveel mogelijk bij betrokken.

Activiteiten in dagcentrum


Alle bewoners kunnen deelnemen aan activiteiten in het dagcentrum het Trefhûs, die aansluiten bij hun interesse en beleving. Deze activiteiten variëren van bewegen voor ouderen, luisteren naar verhalen, muziek maken en luisteren, samen zingen en knutselen. Maar ook de alledaagse activiteiten komen aan bod, zoals koken, de was doen of helpen met poetsen en opruimen.

Wakende wacht


's Nachts is er een wakende wacht in het gebouw. Er is dagelijks een verpleegkundige aanwezig. Aan de locatie is een huisartsenpraktijk verbonden die in nauwe samenspraak met familie en begeleiders de medische begeleiding doet. Op afroep is er een Arts Verstandelijk Gehandicapten beschikbaar. Daarnaast zijn er een gedragsdeskundige, fysiotherapeut, bewegingsagoog, muziektherapeut en logopedist verbonden aan de locatie. Dit is een BOPZ-aangemerkte locatie.

Omgeving


Radeland is gelegen in een natuurlijke, bosrijke omgeving. Een prachtige plek om wandelingen te maken, in het zonnetje te zitten onder de ruisende bomen of samen een bezoekje te brengen aan de naastgelegen zorgboerderij De Broake. Volg het beleefpad en prikkel al je zintuigen. Of ga even lekker relaxen in de snoezelruimte. Zo haal je bij Radeland het beste uit jezelf!

Rechtstreeks contact

Radeland 2 (Trefhûs): 0575 - 56 91 02
Radeland 4; 0575 - 56 91 04
Radeland 6; 0575 - 56 91 06
Radeland 8; 0575 - 56 91 08
Radeland 10; 0575 - 56 91 10
Radeland 12; 0575 - 56 91 12
Radeland 14; 0575 - 56 91 14
Radeland 16; 0575 - 56 91 16

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

0800 - 0830

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

Deel deze pagina