Zwaluwnest locatie Zwette is een intensieve zorglocatie in Sneek. De Zwette is een kind- en jongerenlocatie, voor de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar. Hier kun je wonen met een verstandelijke beperking (VB). Bij Zwette kun je ook af en toe komen logeren.

Wonen bij Zwaluwnest locatie Zwette

Je woont samen met acht andere kinderen in een groep. Er zijn drie groepswoningen op de Zwette. Je hebt een eigen slaapkamer. Als er kinderen komen logeren, is het extra druk en gezellig. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Daarom letten we op of je het fijn vindt om op de Zwette te wonen.

Wonen met plezier

Ouders en kinderen tellen helemaal mee bij ons. We overleggen als dat nodig is. Het is leuk om bij de Zwette te wonen. Het is bij ons gezellig. Achter het huis is een zwembad en een speeltuin. Je maakt ook vaak uitstapjes met elkaar en met vrijwilligers die ons helpen. Ook hebben we een boot en een kano waarmee we vaak varen met de begeleiding.

In de omgeving

De Zwette ligt midden in Sneek. Je bent zo op school. De bibliotheek is dichtbij, het zwembad, de sporthal en het ziekenhuis. De buurtvereniging en kerken organiseren activiteiten op het gebied van sport waar je mee kunt doen. Er worden ook activiteiten voor de kinderen georganiseerd zoals motortoeren, snoezelen, voetbalwedstrijden etc.

Zwaluwnest locatie Zwette

Intensieve zorglocatie, Woonlocatie
Mr. C.P.M. Rommestraat 10
8603 CZ SNEEK
asdas

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Op de locatie is er een zwembad aanwezig. Voor mensen met lichamelijke klachten of een beperking is zwemmen in warm water een ideale manier om de gewrichten soepeler te maken, de spieren te versterken en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

De locatie bevindt zich in een buitenwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.