De Zonnedauw is een woonlocatie in Bovenkarspel voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Wonen bij De Zonnedauw in Bovenkarspel

De leeftijd van de bewoners varieert van 23 t/m 55 jaar. Zij vragen nabijheid en begeleiding bij de dagelijkse activiteiten. Zij willen zich graag ontwikkelen en het beste uit zichzelf halen. Leren bepaalde vaardigheden zodat ze misschien later zelfstandig kunnen gaan wonen. Beneden in het souterrain "de Soos" bieden we leuke activiteiten en groepsmomenten. Bijvoorbeeld samen eten, film kijken, bingo, koken, bakken, koffiedrinken, spelletjes, etc.

Zelfstandig begeleid wonen

De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Ieder appartement heeft een woonkamer, slaapkamer, keuken, een badkamer met douche en wc en een balkon. Wij ondersteunen de bewoners om hun zelfstandigheid te vergroten en bieden persoonlijke en digitale begeleiding waar nodig. Wij kijken naar de competenties van de bewoners en helpen om deze te vergroten. Medewerkers ondersteunen de gezamenlijke momenten en stimuleren contacten met anderen. De begeleiding is groepsgericht, maar gaat vooral uit van de individuele hulpvraag. 

Dichtbij winkelcentrum en openbaar vervoer

Op loopafstand van de locatie vind je het mooie winkelcentrum het Streekhof, het treinstation en "Het Postkantoor " (een sociaal cultureel centrum).

Zonnedauw

Woonlocatie
Zonnedauw 2
1611 BW Bovenkarspel
Doelgroep

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.
Woonvorm

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

 

 

 

Componence Asset List