De Zonnedauw is een woonlocatie in Bovenkarspel. Hier is plek voor twaalf bewoners met een lichte verstandelijke beperking (LVB).  De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen.

Wonen bij De Zonnedauw

Er wonen hele verschillende bewoners in De Zonnedauw. Een aantal van hen zijn tussen de 40 en 65 jaar oud. Zij vragen hulp bij de dagelijkse activiteiten. Ook hebben ze behoefte hebben aan de nabijheid van begeleiding. Daarnaast zijn er bewoners met een lichte verstandelijke beperking. Zij willen graag bepaalde vaardigheden leren zodat ze misschien later zelfstandig kunnen gaan wonen. Bij hen ligt de leeftijd dan ook een stuk lager, 17 tot 40 jaar.

Zelfstandig wonen

De begeleiders zijn altijd aanwezig in het huis. Ze helpen je waar nodig. Sommigen bewoners zijn best zelfstandig. Je krijgt hulp in je eigen appartement. Ieder heeft een woonkamer, slaapkamer, keuken, een badkamer met douche en wc en een balkon. In sommige gevallen kun je hier ook samenwonen.

Dichtbij Winkelcentrum en Soos

Op loopafstand vind je een winkelcentrum en openbaar vervoer. Ook is er een soos waar leuke activiteiten georganiseerd worden. Hier komen ook bewoners van andere locaties. Na het eten koken drinken we samen koffie. Of je gaat met de begeleiding boodschappen doen. Zo leer je omgaan met weekgeld.

Zonnedauw

Woonlocatie
Zonnedauw 2/24
1611 BW BOVENKARSPEL
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.