De Wittenburg is een woonlocatie in Bergen. Bij De Wittenburg wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Je woont hier zelfstandig in je eigen appartement. We wonen aan de rand van het Bergense Bos vlakbij het centrum.

Wonen De Wittenburg

Het bijzondere aan ons pand is de vorm. Van de zijkant lijkt het een beetje op een boot. Bij De Wittenburg wonen we met achttien bewoners. Je hebt een eigen appartement met een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Het gebouw heeft vier woonlagen. Op elke verdieping is een gemeenschappelijke woonkamer. Hier koken, eten en ontspannen we samen. En kan je elkaar en de begeleiding ontmoeten. Als het mooi weer is kunnen we op het terras zitten. Natuurlijk mag je er ook voor kiezen om in je eigen appartement te koken en te eten. Overdag gaat iedereen naar het werk of de dagbesteding. Er is ook interne dagbesteding op de Wittenburg. Dat is de Torenkamer. Ook hebben we een grote schuur en een grote tuin waar iedereen gebruik van mag maken.

Dagbesteding De Torenkamer

In een gezellige ruimte op de derde verdieping van het gebouw is de interne dagbesteding de Torenkamer gevestigd. Hier zorgen twee vaste medewerkers voor de begeleiding die aansluit bij jouw interesses en kwaliteiten. Wij willen een veilige werkplek bieden, waar je in je eigen tempo je dagprogramma kunt uitvoeren.

De dagbesteding is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 15.30 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Om 12.15 uur lunchen we met zijn allen en na de lunch is een rustmoment. Bekijk ook onze Facebook voor de producten die hier worden gemaakt.

Heerlijk uitwaaien aan het strand

Bergen is een leuk dorp. We wonen vlakbij het centrum. Hier zijn winkels en restaurants. Handig voor de boodschappen. En het strand is maar op korte afstand. Ongeveer 15 minuten fietsen. Hier kan je heerlijk uitwaaien.

Netwerk

We vinden het netwerk van de bewoners erg belangrijk. Daarom richten wij ons erop om met verwanten af te stemmen, samen te werken en hen vanaf het begin te betrekken bij de begeleiding aan de bewoners.

asdas

Doelgroep

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.