Willem Kloosstraat is een woonlocatie in Amsterdam Nieuw-West. Bij de Willem Kloosstraat wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Zelfstandig begeleid wonen op de Willem Kloosstraat in Amsterdam

De Willem Kloosstraat ligt in Slotermeer. Het is een groene wijk en op loopafstand vind je winkels en voorzieningen zoals huisartsen, buurtcentra en sportscholen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement en woont tussen andere buurtbewoners. In de buurt is een steunpunt aanwezig. Op 300 meter wandelen van de locatie ligt de Sloterplas.

Persoonlijke begeleiding op de Willem Kloosstraat

Iedere bewoner heeft een vaste begeleider, die minimaal een keer in de week bij de bewoner thuiskomt. We kijken per bewoner of dit vaker of minder vaak nodig is. De vaste begeleider bouwt een band op en helpt de bewoner om zo zelfstandig mogelijk te leven. Daarnaast is het steunpunt overdag beschikbaar om ondersteuning te bieden wanneer de vaste begeleider niet aanwezig is. Het is belangrijk om de bewoners de ruimte te geven om zelf keuzes te maken en op hun eigen wijze mee te doen in de maatschappij. De begeleiders bieden deze ruimte en stimuleren de bewoner om zichzelf te ontplooien en zijn/haar dromen te realiseren.

Willem Kloosstraat

Woonlocatie
Willem Kloosstraat 7h
1064 ST AMSTERDAM
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.