De Westkaap is een woonlocatie in de Westwijk in Vlaardingen. Er wonen 36 mensen tussen de 20 en 75 jaar met een (licht) verstandelijke beperking (LVB / VB). 

Zelfstandig begeleid wonen bij de Westkaap in Vlaardingen

De Westkaap is onderverdeeld in twee groepen. Er is een groep jongvolwassenen en een groep vitale ouderen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. De appartementen hebben een open keuken, een balkon, een slaapkamer en een badkamer met een douche en toilet. Ze zijn gesitueerd op de tweede tot en met de zesde verdieping van het appartementengebouw. Er zijn twee gemeenschappelijke woonkamers. Huisdieren zijn er niet.

Persoonlijke begeleiding bij de Westkaap

Er is dag en nacht begeleiding aanwezig. Sommige bewoners hebben naast een verstandelijke beperking een vorm van autisme of psychiatrische stoornissen. De begeleiding is opgeleid om hier goed mee om te kunnen gaan.

Elke groep heeft een eigen woonkamer waar samen gegeten wordt. In de grote keuken wordt er voor iedereen gekookt. De bewoner mag ook zelf koken in het eigen appartement. Overdag gaat iedereen naar het werk of de dagbesteding. ’s Avonds zoeken de bewoners elkaar vaak op in de woonkamers. In de buurt is veel te doen. Naast de locatie zijn winkels en om de hoek bevinden zich de dokter en de apotheek. Er is een schapenweide en een heemtuin op loopafstand. De surfplas is tien minuten fietsen. Openbaar vervoer is in de buurt.

Bereikbaarheid

Westkaap team 1: tel. 06 - 11 17 15 25
Westkaap team 2: tel. 06 - 11 49 89 34

Westkaap

Woonlocatie
Agricolastraat 3
3132 PA Vlaardingen
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

epilepsie

auditieve beperking

visuele beperking

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

diabetes

Ligging

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

zwembad

Op de locatie is er een zwembad aanwezig. Voor mensen met lichamelijke klachten of een beperking is zwemmen in warm water een ideale manier om de gewrichten soepeler te maken, de spieren te versterken en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

speeltuin

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.

dierenverblijf

kinderboerderij

Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List