De Westkaap is een woonlocatie in de Westwijk in Vlaardingen. Er wonen 36 mensen tussen de 20 en 75 jaar met een (licht) verstandelijke beperking (LVB / VB). 

Zelfstandig begeleid wonen bij de Westkaap in Vlaardingen

De Westkaap is onderverdeeld in twee groepen. Er is een groep jongvolwassenen en een groep vitale ouderen. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. De appartementen hebben een open keuken, een balkon, een slaapkamer en een badkamer met een douche en toilet. Ze zijn gesitueerd op de tweede tot en met de zesde verdieping van het appartementengebouw. Er zijn twee gemeenschappelijke woonkamers. Huisdieren zijn er niet.

Persoonlijke begeleiding bij de Westkaap

Er is dag en nacht begeleiding aanwezig. Sommige bewoners hebben naast een verstandelijke beperking een vorm van autisme of psychiatrische stoornissen. De begeleiding is opgeleid om hier goed mee om te kunnen gaan.

Elke groep heeft een eigen woonkamer waar samen gegeten wordt. In de grote keuken wordt er voor iedereen gekookt. De bewoner mag ook zelf koken in het eigen appartement. Overdag gaat iedereen naar het werk of de dagbesteding. ’s Avonds zoeken de bewoners elkaar vaak op in de woonkamers. In de buurt is veel te doen. Naast de locatie zijn winkels en om de hoek bevinden zich de dokter en de apotheek. Er is een schapenweide en een heemtuin op loopafstand. De surfplas is tien minuten fietsen. Openbaar vervoer is in de buurt.

Westkaap

Woonlocatie
Agricolastraat 3
3132 PA VLAARDINGEN
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Op de locatie is er een zwembad aanwezig. Voor mensen met lichamelijke klachten of een beperking is zwemmen in warm water een ideale manier om de gewrichten soepeler te maken, de spieren te versterken en het uithoudingsvermogen te verbeteren.

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.