Veldwachterstraat is een intensieve zorg- en woonlocatie in Dalfsen. Bij de Veldwachterstraat wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), een verstandelijke beperking (VB) of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De Veldwachterstraat staat in een nieuwbouwwijk aan de rand van Dalfsen.

Wonen bij Veldwachterstraat

Bij de Veldwachterstraat wonen 24 mensen tussen de 21 en 85 jaar. Iedereen heeft een eigen ruime appartement. Tegenover de locatie wonen twee zussen in een eigen huisje die ook zorg vanuit de locatie ontvangen. De appartementen zijn verdeeld over drie verdiepingen. Op elke verdieping is er een gemeenschappelijke woonkamer. Daar kun je samen koffiedrinken, of eten als je wilt. Of een praatje maken met de begeleider en de andere bewoners.

Aanwezigheid begeleiding

De begeleiding verschilt per verdieping, maar vooral ook per bewoner. ‘s Avonds is er op elke verdieping een begeleider aanwezig. Overdag is er één begeleider aanwezig. Op de begane grond worden de bewoners al een dagje ouder, terwijl op de midden- en bovenverdieping er vooral sprake is van het bieden van een stabiele woonsituatie, ontwikkeling en ontplooiing.

Individuele ondersteuningsvraag

We sluiten aan bij de individuele ondersteuningsvraag van de bewoner. Veel bewoners hebben al het nodige meegemaakt. Zij willen nu een normaal leven leiden. Een leven dat in balans is. Wij helpen de bewoners hierbij. Zo ondersteunen we je bij het huishouden. En ook bij de omgang met andere bewoners, familie, vrienden en buren.

Dagbesteding

De meeste bewoners gaan één of meerdere dagen per week naar het werk of de dagbesteding. Op de locatie is enkele dagen per week interne dagbesteding aanwezig voor de mensen die niet naar externe dagbesteding gaan. Ook zijn er een aantal vrijwilligers. Zij doen samen met de bewoners leuke dingen als ze dat willen.

De Veldwachterstraat ligt aan de rand van Dalfsen. Het centrum is vijf minuten fietsen.

Veldwachterstraat

Intensieve zorglocatie, Woonlocatie, Werk en dagbesteding
Veldwachterstraat 1
7721 KE DALFSEN
Doelgroep

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Ouderen

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Werk en dagbesteding

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.
Specialisme

epilepsie

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

geriatrische problematiek

ouders met een beperking

Ligging

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

catering

Woonvorm

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

 

 

 

Componence Asset List