Van Ewijckstraat is een woonlocatie in Dordrecht. Bij Van Ewijckstraat wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en een verstandelijke beperking (VB). De Van Ewijckstraat ligt in de wijk Wielwijk, op loopafstand van het winkelcentrum. Er zijn contacten in de wijk met onder andere het buurthuis en omringende basisscholen.

Wonen bij Van Ewijckstraat

Bij Van Ewijckstraat heb je een eigen appartement. Met een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Op iedere verdieping is een gemeenschappelijke woonkamer. Na het werk of de dagbesteding kan je elkaar hier ontmoeten. Even gezellig een praatje maken. Een kop thee of koffie drinken. Spelletjes doen of televisie kijken. Als je wil kan je hier ook samen koken en eten. Maar dit mag natuurlijk ook in je eigen appartement. Daarnaast heeft het huis een grote tuin, waar we in de zomer vaak gegeten wordt. Ook is er een plantenkas, waar we eigen groenten telen. In de zomer kunnen we wel eens salade uit eigen tuin eten.

Betrokken

De bewoners aan de Van Ewijckstraat zijn bij zo’n beetje alles betrokken wat er in de woonlocatie gebeurt. Wat er ’s avonds wordt gegeten, de inrichting van de kamers en de activiteiten gaan allemaal in overleg met de bewoners. Ook zijn er twee bewoners die een ik-doe-het-zelf-map hebben ontwikkeld. Deze bevat onder andere tips van de bewoners aan de begeleiding.
Elke twee maanden zijn er ook huiskamervergaderingen, waarbij de bewoners overleggen met de begeleiding wat ze vinden en willen. Ook is er een lokale cliëntenraad waarbij bewoners overleg hebben met twee andere woonlocaties. De familie wordt bij de lokale familieraad betrokken.

Het gebouw heeft vier verdiepingen. De begeleiding staat altijd voor je klaar en helpt je als dit nodig is. De meeste bewoners gaan overdag naar het werk of naar de dagbesteding. Door het jaar heen zijn er ook verschillende uitjes waarbij de bewoners zelf de keuze maken waar ze naartoe willen gaan.

Vrijwilliger

Op woensdag komt er een vaste vrijwilliger langs, die als je dat vraagt, samen met jou dingen doet die je leuk vindt. In het huis is ook een beweegclub, waarbij je bij de jongeren of de ouderen mee kunt doen. Meerdere bewoners vinden het ook leuk om alleen, of samen met een vrijwilliger, actief in de wijk te zijn door bijvoorbeeld zwerfafval op te ruimen. Bekijk ook het filmpje van de nieuwe afvalkar voor Frans.

Woonlocatie van Ewijckstraat

Woonlocatie
Van Ewijckstraat 32
3317 AS DORDRECHT

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.