Stadspark is een woonlocatie voor voornamelijk jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) tot verstandelijke beperking (VB).

Zelfstandig begeleid wonen in Stadspark in IJmuiden

Stadspark is gesitueerd in de wijk Zee- en Duinwijk in IJmuiden. Iedere bewoner heeft een ruim appartement van 50 m2 met een woonkamer met keukengedeelte, slaapkamer, badkamer en berging. De bewoners wonen zelfstandig en worden hierin waar nodig begeleid. Overdag is iedereen naar het werk of naar de dagbesteding. De bewoners maken 24/7 gebruik van (beeld)bellen, ondersteund door Digicontact. Iedere bewoner heeft hiervoor een unieke inlog ID, waarmee via een app contact gemaakt kan worden met een begeleider. Wanneer de situatie erom vraagt, is er overdag begeleiding fysiek aanwezig.

Dit is ons (t)huis

Stadspark is een huis waar bewoners, familie, begeleiders en vrijwilligers als een team zo informeel mogelijk samenwerken om het beste uit jezelf te halen. Als bewoner werk je samen met je buren en doe je mee. Begeleiders zijn hier vooral coach, werken voor de bewoners en zetten zich in om het contact met familie, ouders en vrijwilligers zo goed mogelijk te laten verlopen.

'(T)huis' in de wijk Zee- en Duinwijk

Op de begane grond zijn twee algemene ruimtes waarvan één is ingericht als ontmoetingsplek voor de buurt. Hier werken wij samen met het ambulante team vanuit het cluster Werk & Begeleiding. Het is een plek waar je bewoners, familie en buurtgenoten treft en waar allerlei activiteiten worden aangeboden.

Dan kun je denken aan bijvoorbeeld samen (leren) koken, zingen in een koor, meedoen met de wandelclub, of meewerken in het pop-up pannenkoekenrestaurant, koffie-ochtend voor ouderen, buurtmaaltijd tegen onkosten, plogging in de wijk, kledingruilmiddag, taalles faciliteren, spreekuur voor maatschappelijk werk in de wijk, stoeptuintjes bijhouden, etc. We zijn aan het onderzoeken of we vanuit deze plek deze activiteiten kunnen aanbieden in de vorm van dagbesteding en/of werk.

 

Stadspark

Woonlocatie, Ontmoetingsplek
Radarstraat 71
1973 ZA IJMUIDEN
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Op ontmoetingsplekken komen mensen bij elkaar. Er is professionele begeleiding aanwezig en er komen mensen uit de buurt. Je kunt er terecht voor sociale contacten maar ook met een hulpvraag.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.