Sporkehout is een woonlocatie in Eerbeek. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). Alle bewoners bij de Sporkehout zijn tussen de 23 en 62 jaar.

Wonen bij Sporkehout

Bij Sporkehout zijn er twee groepen van zes bewoners, namelijk Woning A en Woning B. Elk appartement beschikt over een huiskamer, slaapkamer, keuken, douche en toilet. De appartementen zijn verdeeld over een boven- en benedenverdieping. Op beide verdiepingen is er een gemeenschappelijke huiskamer met keuken, waar je met elkaar kunt koffiedrinken en kunt eten.

Individuele begeleiding

Alle bewoners gaan naar de dagbesteding. Ze werken op de sociale werkplaats of bezoeken het dagcentrum. Er wordt individueel begeleid, door middel van vaste afspraken en contactmomenten. Zaken waar jij ondersteuning bij nodig hebt, leggen we vast in een afsprakenkaart. Hierin staat hoe je ondersteuning krijgt.

Gemeenschappelijke huiskamer

De gemeenschappelijke huiskamer is een ontmoetingsplaats maar vaak zijn de bewoners in hun eigen appartement te vinden. In de avond heeft ieder zijn eigen activiteiten of sociale contacten. De bewoners kunnen meerdere keren per dag een beroep doen op de begeleiding.

Woning C

Sinds juli 2019 heeft Sporkehout een derde groep van zeven bewoners, namelijk Woning C. Op Woning C beschikken de appartementen ook over een huiskamer, slaapkamer, keuken, douche en toilet. Er is een steunpunt aanwezig voor vragen van bewoners of voor een contactmoment. Bewoners van Woning C hebben de mogelijkheid om in de appartementen te koken maar ze kunnen ook deelnemen aan de maaltijden op het steunpunt. Woning C is geschikt voor bewoners die zelfstandig willen wonen maar nabijheid van begeleiders nodig hebben. Alle bewoners dienen overdag werk of dagbesteding te hebben.

Op Sporkehout is er een slaapwacht aanwezig. Deze geeft geen nachtverzorging. Verder hebben alle drie de woningen van Sporkehout een eigen kernteam.

Sporkehout

Woonlocatie, Ambulante begeleiding
Sporkehout37
6961 PS Eerbeek
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Ambulante begeleiding

Als je op jezelf woont maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun jij bij Philadelphia gebruikmaken van 'Mijn Netwerk'. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List