Snikke beneden is een woonlocatie in Hoogeveen. Bij de Snikke beneden wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB). Snikke beneden ligt in de wijk Schutlanden. Hier wonen zeven mensen. Mannen en vrouwen vanaf 25 jaar.

Wonen bij Snikke beneden

Snikke heeft drie aan elkaar gekoppelde woonhuizen. Je hebt een eigen slaapkamer met douche en wc. In de gezellige huiskamer kook en eet je samen. Daar doen we ook spelletjes en kijken we tv.

Dagbesteding

De bewoners wonen hier graag. Overdag gaat iedereen naar de dagbesteding. Of naar de schapen en geiten op de zorgboerderij. En een paar bewoners werken in een winkel. Vanaf 15.30 uur is de begeleiding er. Je kunt dan je verhaal kwijt.

Pihezo

Veel bewoners van Snikke zijn lid van Pihezo. Bij deze club is bijna iedere avond iets te doen. Zwemmen, sporten, zingen en bowlen. En in het weekend swingen we soms ook nog in de disco. Of gaan we lekker winkelen.

We hebben een grote tuin met twee grote tafels. Daar zitten we vaak in de zomer. Je loopt in drie minuten naar de winkels. We hebben ook een paar vrijwilligers om samen leuke dingen mee te doen.

asdas

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.