De Reizigersweg is een woonlocatie in Amsterdam. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB).

Zelfstandig begeleid wonen op de Reizigersweg in Amsterdam

De bewoners wonen met een grote mate van zelfstandigheid in hun eigen woning. Hier wonen mensen die op termijn wellicht doorstromen naar een reguliere huurwoning, met of zonder begeleiding. Het is mogelijk om samen te wonen. Een huisdier is toegestaan, nadat er een plan is gemaakt omtrent het verzorgen van het dier.

Op de Reizigersweg wonen de bewoners op basis van het principe: gescheiden wonen en zorg. De huur valt onder de aftoppingsgrens waardoor huurtoeslag mogelijk is.

Persoonlijke begeleiding op de Reizigersweg

De verantwoordelijkheid die wordt gegeven op de Reizigersweg is groot. Het kunnen uitstellen van de ondersteuningsvraag is noodzakelijk. Dit vraagt veel van de bewoners. Er wordt verwacht dat zij van de voorzieningen gebruikmaken die de stad biedt, zelf hun omgeving op orde houden en een goed contact te onderhouden met hun buren. Met andere woorden: ‘Gewoon’ meedoen in de maatschappij.

Dit vraagt van de begeleiding een actieve houding. Zij zullen de bewoner uitdagen om te onderzoeken hoe de bewoner zelf het antwoord op zijn / haar vragen kan vinden. 1 à 2 keer per week is er een gesprek met de bewoner. Vormen van contact zoals WhatsApp, bellen of FaceTime zijn mogelijk, maar de focus wordt gelegd op fysieke begeleidingsmomenten.

Reizigersweg

Woonlocatie
Reizigersweg 99/105
1033 WE AMSTERDAM
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Ligging

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

sportaccommodatie

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

belevingstuin

In een belevingsgerichte tuin ervaar je allerlei verschillende soorten prikkels. De tuin heeft verschillende natuur gerelateerde elementen met aandacht voor zicht, tastzin, geluid, geur en smaak.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

 

 

 

Componence Asset List