De Reizigersweg is een woonlocatie in Amsterdam. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB).

Zelfstandig begeleid wonen op de Reizigersweg in Amsterdam

De bewoners wonen met een grote mate van zelfstandigheid in hun eigen woning. Hier wonen mensen die op termijn wellicht doorstromen naar een reguliere huurwoning, met of zonder begeleiding. Het is mogelijk om samen te wonen. Een huisdier is toegestaan, nadat er een plan is gemaakt omtrent het verzorgen van het dier.

Op de Reizigersweg wonen de bewoners op basis van het principe: gescheiden wonen en zorg. De huur valt onder de aftoppingsgrens waardoor huurtoeslag mogelijk is.

Persoonlijke begeleiding op de Reizigersweg

De verantwoordelijkheid die wordt gegeven op de Reizigersweg is groot. Het kunnen uitstellen van de ondersteuningsvraag is noodzakelijk. Dit vraagt veel van de bewoners. Er wordt verwacht dat zij van de voorzieningen gebruikmaken die de stad biedt, zelf hun omgeving op orde houden en een goed contact te onderhouden met hun buren. Met andere woorden: ‘Gewoon’ meedoen in de maatschappij.

Dit vraagt van de begeleiding een actieve houding. Zij zullen de bewoner uitdagen om te onderzoeken hoe de bewoner zelf het antwoord op zijn / haar vragen kan vinden. 1 à 2 keer per week is er een gesprek met de bewoner. Vormen van contact zoals WhatsApp, bellen of FaceTime zijn mogelijk, maar de focus wordt gelegd op fysieke begeleidingsmomenten.

Reizigersweg

Woonlocatie
Reizigersweg 99/105
1033 WE AMSTERDAM
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

In een belevingsgerichte tuin ervaar je allerlei verschillende soorten prikkels. De tuin heeft verschillende natuur gerelateerde elementen met aandacht voor zicht, tastzin, geluid, geur en smaak.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.