Rakkersveld is een woonlocatie in Apeldoorn. Bij Oosterwal wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). We wonen op een woonerf. Iedereen is tussen de 23 en 60 jaar.

Wonen bij Rakkersveld

Bij het Rakkersveld wonen tien mensen in twee woningen Die zijn met elkaar verbonden. Iedere woning heeft een gezellige huiskamer. Daar kookt en eet iedereen samen. In je eigen slaapkamer heb je privacy.

Overdag naar dagbesteding

De bewoners gaan overdag naar de dagbesteding in de wijk of ergens anders in Apeldoorn. Als je thuiskomt, is de begeleiding er. Dan kun je vertellen wat je die dag hebt meegemaakt. En drinken we samen een kopje koffie.

In het weekend zijn er veel kinderen op straat. Die vinden het leuk om met ons te spelen. Lekker voetballen, verstoppertje spelen en stoepverven. De buurt nodigt ons ook uit voor de jaarlijkse straatbarbecue. Dat is altijd supergezellig.

De Club

Iedere maand gaan we naar ‘De Club’. Dat is een vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. De Club organiseert veel leuke dingen. Denk aan knutselen, schilderen en zingen. We kijken er de hele maand naar uit.

Ouderinitiatief

Het Rakkersveld is in 1998 opgericht door ouders. Zij gaan over alles wat met wonen te maken heeft. Philadelphia gaat over de zorg. Dit doen we in goed overleg met jou en je ouders. En dit doen we met veel warmte.

Rakkersveld

Woonlocatie
Rakkersveld 123/124
7327 GD APELDOORN

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair deel je met een (aantal) bewoner(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.