Raiffeisenstraat is een woonlocatie in Nieuwleusen. Hier wonen twaalf volwassenen met een verstandelijke beperking (VB).

Wonen bij Raiffeisenstraat

Je hebt je eigen appartement met een woonkamer met terras of balkon, slaapkamer, keukenblok, badkamer en bergkast. In de bergkast is er ruimte voor een wasmachine. Als je wilt, kun je 's avonds thuis koken, maar je kunt ook mee-eten in de gezamenlijke huiskamer. Of een maaltijd ophalen en in je appartement eten.

Twee huiskamers

Samen eten is natuurlijk iets gezellig. Dan kun je wat kletsen over de dag. 's Avonds drinken we vaak koffie of thee in een van de twee huiskamers. De begeleiders helpen je als je hulp nodig hebt. Dit kan in de groep zijn, maar persoonlijke begeleiding is ook mogelijk als je dat graag wilt of nodig hebt. De begeleiders  vinden het belangrijk dat er eerst gekeken wordt naar wat je zelf kunt en daarna waar je hulp bij nodig bent. Ze willen je graag helpen als je iets wilt leren, zoals de was doen of het omgaan met je eigen telefoon.

Ontmoetingsruimte

De locatie heeft een begane grond en een eerste verdieping. De eerste verdieping is te bereiken via de trap of de lift. Op beide verdiepingen is er een ontmoetingsruimte en een terras of groot balkon. Doordeweeks is er iedere middag en avond in beide ontmoetingsruimten een begeleider aanwezig. Op de gezamenlijke momenten kan er met een begeleider een kopje koffie en thee worden gedronken en kan je even bijpraten.

Werk

Alle bewoners gaan door de week, alle dagen of een aantal dagen, naar het werk of naar een dagbesteding. Op de woensdag is er standaard begeleiding overdag aanwezig, omdat er dan een paar bewoners thuis zijn.

Nieuwleusen

De locatie staat in een rustige woonwijk van Nieuwleusen. Nieuwleusen is gezellig en rustig dorp. Je kunt er zelf gemakkelijk op uit gaan, maar dit kan je ook samen met de andere bewoners of begeleiding doen. Er zijn verschillende kerken waar je eventueel heen kunt gaan of je bij aan kan sluiten. Ook zijn er verschillende activiteiten in het dorp waar je aan mee kunt doen, bijvoorbeeld zwemmen of fitnessen. Er zijn vrijwilligers betrokken die ook meedoen aan allerlei activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spelletjes spelen, maar ook aan winkelen, wandelen of fietsen.

Raiffeisenstraat

Woonlocatie
Raiffeissenstraat 63
7711 JG NIEUWLEUSEN

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.