PhilaTalma is een werk- en dagbestedingslocatie in Emmeloord. Bij PhilaTalma kan je een leerwerktraject volgen. Hier werken mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) en moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Wij zijn gevestigd in verpleeghuis Talmahof onderdeel van ZONL.

Leren en werken bij PhilaTalma

Wij bieden een werkplek voor een zeer uiteenlopende doelgroep. Met wat ondersteuning kunnen deelnemers hun talenten inzetten, zich verder ontwikkelen en op zo nodig op een aangepaste wijze werken. Onze werk- en arbeidsmatige dagbesteding richt zich op meedoen in de maatschappij. We willen dat deelnemers zinvol bezig zijn.

Werkzaamheden PhilaTalma

De mogelijke werkzaamheden binnen PhilaTalma zijn:

 • werken in het restaurant of de keuken;
 • de linnenkamer;
 • het magazijn of de logistiek;
 • huishouding; repro werkzaamheden;
 • in de winkel of het atelier;
 • werken met ouderen op een afdeling;
 • werkzaamheden in de tuin.

Begeleiding

De zelfstandigheid staat centraal. We sluiten aan op de mogelijkheden van de deelnemers en geven ondersteuning op sociaal, emotioneel en/of lichamelijk gebied. Bijvoorbeeld door het aanbieden van werk, waardoor contact ontstaat. Elkaars eigenheid leren kennen, om van daaruit te komen tot welzijn, ontplooiing en ontwikkeling.

Bij PhilaTalma beschikken we over een jobcoach. De jobcoach kan helpen bij het vinden van een betaalde baan. Er worden leerwerktrajecten aangeboden om zo branche erkende certificaten te halen. Dit certificaat kan een opstap zijn tot een reguliere baan of naar een mbo-opleiding niveau 1 of 2. Wij bieden de volgende leerlijnen aan: 

 • facilitair;
 • keukenmedewerker;
 • bedieningsmedewerker;
 • zorg welzijn;
 • schoonmaak;
 • detail.

PhilaTalma

Werk en dagbesteding, Leerwerktraject
Genemuidenstraat 4
8304 GC EMMELOORD
asdas

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Een leerwerktraject geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te wennen aan het werkende leven. Je doet werknemersvaardigheden op en leert tegelijkertijd een specifiek vak. Het traject wordt afgesloten met een branche-erkend certificaat.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

Woonvorm

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

 • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
 • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
 • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.