Phila Regenboog is een woon- en kortverblijf locatie met 14 plaatsen, voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 25 jaar die doof of slechthorend zijn of een spraak-/taalontwikkelingstoornis hebben.

Daarnaast kan er sprake zijn van een verstandelijke beperking (VB) en/of lichamelijke beperking en/of gedragsproblemen, problemen in de omgang met andere kinderen en/of problemen in de opvoeding. Ook zijn we er voor hun ouders/verzorgers, behandelaren, leerkrachten en verwijzers.

Wonen bij Phila Regenboog

Phila Regenboog biedt specialistische zorg, begeleiding, ondersteuning en  behandeling met 24-uurs verblijfzorg. Als het thuis (tijdelijk) niet goed gaat, kun je (een deel van de week) op Phila Regenboog terecht om te wonen en te leren. Als je een hele week op Phila Regenboog verblijft, heb je een eigen slaapkamer. Ben je niet de hele week aanwezig, dan deel je de slaapkamer met iemand die ook niet de hele week aanwezig is. Er is een gezamenlijke woonkamer en keuken waar we samen eten en waar je kunt spelen en leren.

Leren

Bij Phila Regenboog hebben we twee groepen, elk met een eigen samenstelling, gebaseerd op  niveau van functioneren. De behandeling en ontwikkeling richt zich op het vergroten van de communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en praktische  vaardigheden en het groeien naar meer zelfstandigheid en ontwikkelen van een eigen identiteit. De behandel-/ontwikkeldoelen worden samen met jou bepaald. Je kunt bijvoorbeeld leren iets te vragen, om te gaan met andere kinderen, jezelf te wassen of geconcentreerd een taak uit te voeren. Je gaat overdag naar school of dagbesteding. Dit is een voorwaarde voor de behandeling. De zorg wordt geboden op basis van een ZZP-ZG en WMO-indicatie.

Communicatie

Onze behandeling/ontwikkeling is gebaseerd op het Sociaal Competentie Model (SCM) en Behandelend Opvoeden. We gebruiken de visie Totale Communicatie: we zetten verschillende middelen in om ervoor te zorgen dat je anderen zo goed begrijpt en dat anderen jou begrijpen. We gebruiken onder andere de Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebaren, foto’s, pictogrammen en voorwerpen in de communicatie. Er wordt nauw samengewerkt met een communicatiedeskundige.

We hebben een intensieve samenwerking met (Kentalis) onderwijs en waar nodig de inzet van gerichte therapie in overleg met  behandelend artsen

Phila Regenboog

Woonlocatie, Logeren en opvang
Vrouwenhuiswaard 15-17
2716 DV Zoetermeer
Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Auditieve beperking

Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Logeren en opvang

Als je graag even ergens anders wilt zijn dan kun je tijdelijk bij ons verblijven. Je slaapt dan op een locatie van Philadelphia. Bijvoorbeeld in het weekend of tijdens de vakantie.
Specialisme

auditieve beperking

visuele beperking

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List