Phila Oostbosch is een woonlocatie in Voorschoten. Bij Phila Oostbosch wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB). De locatie staat midden in een nieuwbouwwijk.

Wonen bij Phila Oostbosch

We wonen met dertien mensen. Ieder heeft een eigen appartement. Je hebt een woonkamer, keukentje, slaapkamer, een douche en een wc. Op de begane grond zijn twee huiskamers. Hier eten we vaak samen. Of we drinken koffie en thee en kletsen wat met elkaar. In de huiskamers wordt ook gekookt.

Genoeg activiteiten

Samen met jou kijkt de begeleiding naar wat je nodig hebt. Ze geven veel structuur. Bij Phila Oostbosch is altijd wat te doen. Er zijn speciaal activiteiten voor ons. Dat is super! Het voelt echt als een thuis. Je kan in de tuin werken, spelletjes doen in een van de twee huiskamers of helpen koken.

Werken in de tuin

Aan de achterkant van het huis is een grote tuin. In de tuin kun je heerlijk van het zonnetje genieten als het mooi weer is. Maar ook werken, zoals grasmaaien, onkruid wieden, plantjes in de grond zetten.

Vlakbij zijn de winkels, het station en een bushalte. Sommigen van ons gaan naar de sportverenigingen in het dorp.

Phila Oostbosch

Woonlocatie
Oostbosch 49
2251 TN VOORSCHOTEN
asdas

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.