Vind je het leuk om af en toe uit logeren te gaan? Bij ons kun je een nachtje, een weekend of zelfs een hele vakantieweek logeren. Alleen overdag komen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld op zaterdag. 

Of wil jij straks op eigen benen staan? Ontdekken hoe het is om je eigen plek te hebben, zo veel mogelijk voor jezelf te zorgen? Dan kun je een paar dagen per week komen ‘proefwonen’. 

In Bennekom hebben wij daarvoor een heerlijk ruim huis met een grote tuin. Speciaal voor jou. Met aandacht voor jou. Samen plezier hebben. Dingen doen die jij leuk vindt. Samen ontdekken waar je al goed in bent. En wat je wil leren. Leuke mensen ontmoeten. Dat kan bij ons! En je ouders, die weten dat jij in goede handen bent.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt een eigen kamer die al gezellig is ingericht. Natuurlijk kun je persoonlijke spullen meenemen om je nog meer thuis te voelen. Er is altijd begeleiding aanwezig om je te helpen waar dat nodig is. Overdag en ook ’s nachts. Wij zorgen dat alles goed geregeld is zodat jij je op je gemak voelt. En dat je bij ons nieuwe dingen kunt ervaren.

Activiteiten

Met elkaar maken we van iedere dag een leuke dag. Voor een deel is dat natuurlijk net zoals thuis: klaarmaken voor de dag zoals aankleden, ontbijt, lunch, avondeten met elkaar. Tussendoor doen we activiteiten met elkaar, zoals een spelletje, buiten spelen, een potje voetbal of tafeltennis, wandelen, de vele dieren kijken die er in de omgeving zijn, naar de speeltuin, naar de heide, muziek maken. Natuurlijk net wat bij de groep past. We vragen altijd ook of jullie ideeën hebben wat je de volgende keer zou willen doen, zodat we samen beslissen over wat we gaan doen. Als het weer kan, en past bij de groep, ondernemen we ook activiteiten zoals bowlen. Voor grotere activiteiten of dagjes uit kan een eigen bijdrage worden gevraagd.  

We vinden het leuk om dingen samen te doen. Maar natuurlijk doe je een deel van de dag ook lekker wat je zelf fijn vindt. Even een filmpje kijken, spelen, rustig zitten, net wat jij wil. Wij kunnen je daar uiteraard ook een beetje bij helpen. We hebben ook een fijn bad, als je dat lekker vindt. 

Eten klaarmaken doen we zo veel mogelijk samen, en we zijn ook gek op lekkere dingen bakken. Iedereen kan daar op zijn of haar manier aan mee helpen. 

Voor wie?

Ben je 6 jaar of ouder en heb je een hulp- of ondersteuningsvraag? En een Wlz indicatie of PGB? Dan kunnen we samen kijken of ons logeerhuis iets voor jou is. Onze logees en ‘proefwoners’ zijn kinderen, jongeren en jong-volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking, NAH, ASS of een vergelijkbare ondersteuningsvraag. Er zijn 7 logeerkamers waarvan er 1 rolstoel toegankelijk is. De andere kamers zijn op de verdieping (met trap). Het huis is daarom minder geschikt voor kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige beperking. We vinden veiligheid voor alle logees erg belangrijk en daarom is ernstige agressie een contra-indicatie.

Phila Kakelbont

Logeren en opvang
Viermorgenweg 2a
6721 MS Bennekom
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Jeugd en gezin

Je wilt je kind een zo prettig mogelijk leven geven. Wanneer je kind een verstandelijke beperking heeft dan heeft dat impact op het gezinsleven. Daarom ondersteunen wij niet alleen jouw kind, maar hebben wij oog voor het hele gezin.
Locatietype

Logeren en opvang

Als je graag even ergens anders wilt zijn dan kun je tijdelijk bij ons verblijven. Je slaapt dan op een locatie van Philadelphia. Bijvoorbeeld in het weekend of tijdens de vakantie.
Specialisme

autisme

Ligging

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

speeltuin

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

gedeeld sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair deel je met een (aantal) bewoner(s).

locatiepagina kwaliteit

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via: 0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.