Phila del Art is een werk- en dagbestedingslocatie in Leiden. Hier kunnen mensen werken met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). Phila del Art is een open atelier, gevestigd in een monumentaal gebouw in een groene omgeving.

Dagbesteding bij Phila del Art

Wij zijn werk en dagbesteding voor beeldende kunst. Bij ons worden mensen die (tijdelijke) ondersteuning nodig hebben, opgeleid in de kunstdisciplines tekenen en schilderen, textiel en keramiek. Het doel van Phila del Art is om de creatieve ontwikkeling en de vakkennis van de deelnemers te vergroten. Daarnaast besteden we aandacht aan sociale en persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van de zelfstandigheid.

Begeleiding

Onze begeleiders zijn zelf kunstenaar en hebben ruime ervaring met het begeleiden van diverse doelgroepen. We maken gebruik van professionele kunstenaarsmaterialen. De kunstwerken exposeren en verkopen. Iedere dag is er plaats voor zeventien kunstenaars. Het team wordt dagelijks ondersteund door enthousiaste vrijwilligers. Phila del Art is een veilige en inspirerende werkomgeving, een waardevolle plaats in de maatschappij. Heb je interesse om bij ons te komen werken? Je kunt altijd even naar binnen wandelen en rondkijken.

Phila del Art

Werk en dagbesteding
Pesthuislaan 4
2333 BA LEIDEN

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.