Oude Zijdsburgwal (OZB) is een woonlocatie in Monnickendam. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB). Het is een warme, gezellige locatie in een aantal woonhuizen die zijn doorgebroken.

Wonen bij OZB

OZB is een bijzondere locatie in het oude centrum van Monnickendam. Er is ruimte voor drie groepen bewoners. De eerste groep (AB) heeft een eigen kamer met gedeeld sanitair. Hier wonen mensen tussen de 50 en 70 jaar. Zij hebben 24-uurs begeleiding. De tweede groep (CD) bestaat uit drie bewoners van rond de 30. Zij hebben twee kamers met eigen sanitair. Ze koken vier dagen in de week om de beurt voor elkaar. Tenslotte zijn er nog twee studio’s (E) met een slaapkamer, woonkamer en eigen sanitair. Maar geen keuken. Deze bewoners kiezen ervoor om of te eten met de AB-groep of samen te koken met de CD-groep. De bewoners van de CD-groep en de studio’s hebben geen 24-uurs begeleiding. Als er geen begeleiding is kunnen ze contact opnemen met DigiContact.

Je kunt op AB met een rollator wonen. We hebben een lift die je naar boven brengt. En ook kun je met de rollator makkelijk de tuin in. Die tuin is heel mooi en groot. Er staat zelfs bijna een kerk in! 

Activiteiten

Sommige bewoners gaan overdag naar de dagbesteding. Anderen blijven lekker thuis. We doen veel leuke activiteiten. Denk aan spelletjes, schilderen, zingen en voorlezen. Soms organiseren we een barbecue en elk jaar is er een zomerfeest.

In Monnickendam is ook veel te doen. De winkels zijn vlakbij en we zitten dicht bij de haven. Ook ben je zo bij het zwembad en de bibliotheek. Op zaterdag gaan we altijd naar de markt. Vanaf het busstation ben je snel in Amsterdam, Purmerend, Edam, Volendam en Hoorn.

Verhuizen

Er zijn vergevorderde plannen om te verhuizen naar nieuwbouw aan het Galgeriet. Dat is een eerste klas locatie met uitzicht op de Gouwzee. Wanneer we daar gaan wonen krijgt iedereen een eigen appartement of studio met een woonkamer, keuken en badkamer met douche en toilet.

Oude Zijdsburgwal

Woonlocatie
Oude Zijdsburgwal 17
1141 AB Monnickendam
Doelgroep

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

autisme

geriatrische problematiek

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

zwembad

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

 

 

 

Componence Asset List