Ontmoetingsplek Hagehorst is auditieve woonlocatie in ’s Gravenhage. Hagehorst is ook een werk en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking (VB). Bij de Hagehorst wonen dove en slechthorende mensen.

Wonen bij Ontmoetingsplek Hagehorst

We wonen in Den Haag in een prachtig pand. De jongste bewoner is ongeveer 38 jaar en de oudste bewoner is ruim 70 jaar. Je hebt een eigen woonkamer met keukenblok, slaapkamer, douche en wc.

Auditieve locatie

Sommige bewoners zijn niet alleen doof, maar zien ook slecht. De begeleiders zijn hier gespecialiseerd in het omgaan met mensen met een auditieve beperking. We praten allemaal met gebarentaal. Ook de begeleiders.

Dagbesteding

Als je bij Hagehorst woont heb je zelf werk of dagbesteding of kan je meedoen met de dagbesteding bij de locatie: Phila Doe. Dit is op maandag, woensdag en vrijdag. Daar kan je knutstelen, koken, schilderen en elkaar ontmoeten. Elk jaar houden we de Phila Doe markt. De spullen die we daar verkopen hebben we zelf gemaakt.

Rolstoeltoegankelijk

De Hagehorst is rolstoeltoegankelijk. We hebben een lift en alle deuren zijn breed genoeg om doorheen te rijden. Als je hulp nodig hebt, krijg je hulp van een van de begeleiders. Je mag veel zelf doen. Dat lukt de meesten heel goed.

We doen veel samen. We koken en eten elke dag met elkaar. Maar dat mag ook op je eigen appartement. Ook doen we aan sport en bewegen. Sommigen doen Nordic Walking. Anderen zwemmen. Je kunt op zondag naar de kerk als je dat wilt.

Ontmoetingsplek Hagehorst

Woonlocatie, Werk en dagbesteding
Denenburg 65
2591 AA DEN HAAG

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.