ODC de Trampoline is een intensieve zorglocatie in Amsterdam. De Trampoline is een orthopedagogisch centrum voor kinderen van 3 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking (VB) en/of meervoudige beperking.

Dagbesteding bij ODC de Trampoline

We beschikken over vele begeleidings- en behandelingsmogelijkheden voor kinderen, jongeren en gezinnen. Deze bestaan uit:

  • Orthopedagogisch dagcentrum
  • Naschoolse/weekend/vakantie-opvang
  • Thuisondersteuning 

'Ieder kind heeft recht op ontwikkeling'

We proberen zo veel mogelijk aan te sluiten bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind om vervolgens de ontwikkeling op andere gebieden verder te kunnen stimuleren.

Begeleiding

De begeleiding is afgestemd op het ontwikkelingsniveau en hulpvraag van het kind/jeugdige. Vanuit een behandelplan worden er doelen bepaald bij de ontwikkeling van de communicatie en schoolse vaardigheden. Maar ook bij het samenspel met andere kinderen of het omgaan met emoties. De kinderen/jeugdigen worden hierbij op positieve wijze gestimuleerd zich verder te ontwikkelen.

Behandelplan

Er zijn gedragsdeskundigen die betrokken zijn bij de opstelling en de uitwerking van het behandelplan. Ook zijn er GZ-psycholoog, logopedist, orthopedagoog, ergotherapeut, speltherapeut, fysiotherapeut en sport- en spelbegeleiders.

asdas

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Je wilt je kind een zo prettig mogelijk leven geven. Wanneer je kind een verstandelijke beperking heeft dan heeft dat impact op het gezinsleven. Daarom ondersteunen wij niet alleen jouw kind, maar hebben wij oog voor het hele gezin.

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Faciliteiten

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

Orthopedagogische ondersteuning is ondersteuning voor mensen met ontwikkelingsproblemen. De orthopedagoog onderzoekt mensen die te maken hebben met leer- of gedragsproblemen. Met als doel om te achterhalen van welke problemen er precies sprake is en wat hier mogelijk de oorzaak van is. Aan de hand van dit onderzoek wordt een ondersteuningsplan opgesteld. Zodat het kind zoveel mogelijk kans krijgt om zicht te ontwikkelen.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.