ODC de Trampoline is een intensieve zorglocatie in Amsterdam. De Trampoline is een orthopedagogisch centrum voor kinderen van 3 tot 18 jaar met een verstandelijke beperking (VB) en/of meervoudige beperking.

Dagbesteding bij ODC de Trampoline

We beschikken over vele begeleidings- en behandelingsmogelijkheden voor kinderen, jongeren en gezinnen. Deze bestaan uit:

  • Orthopedagogisch dagcentrum
  • Naschoolse/weekend/vakantie-opvang
  • Thuisondersteuning 

'Ieder kind heeft recht op ontwikkeling'

We proberen zo veel mogelijk aan te sluiten bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind om vervolgens de ontwikkeling op andere gebieden verder te kunnen stimuleren.

Begeleiding

De begeleiding is afgestemd op het ontwikkelingsniveau en hulpvraag van het kind/jeugdige. Vanuit een behandelplan worden er doelen bepaald bij de ontwikkeling van de communicatie en schoolse vaardigheden. Maar ook bij het samenspel met andere kinderen of het omgaan met emoties. De kinderen/jeugdigen worden hierbij op positieve wijze gestimuleerd zich verder te ontwikkelen.

Behandelplan

Er zijn gedragsdeskundigen die betrokken zijn bij de opstelling en de uitwerking van het behandelplan. Ook zijn er GZ-psycholoog, logopedist, orthopedagoog, ergotherapeut, speltherapeut, fysiotherapeut en sport- en spelbegeleiders.

ODC De Trampoline

Intensieve zorglocatie
Meerhuizenplein 4
1078 TC Amsterdam
Doelgroep

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Jeugd en gezin

Je wilt je kind een zo prettig mogelijk leven geven. Wanneer je kind een verstandelijke beperking heeft dan heeft dat impact op het gezinsleven. Daarom ondersteunen wij niet alleen jouw kind, maar hebben wij oog voor het hele gezin.
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

zwembad

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

snoezelruimte

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

Orthopedagogische ondersteuning is ondersteuning voor mensen met ontwikkelingsproblemen. De orthopedagoog onderzoekt mensen die te maken hebben met leer- of gedragsproblemen. Met als doel om te achterhalen van welke problemen er precies sprake is en wat hier mogelijk de oorzaak van is. Aan de hand van dit onderzoek wordt een ondersteuningsplan opgesteld. Zodat het kind zoveel mogelijk kans krijgt om zicht te ontwikkelen.