Nieuw Buitenzorg is een intensieve zorglocatie in Leiderdorp voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

Wonen op Nieuw Buitenzorg in Leiderdorp

Op Nieuw Buitenzorg wonen 50 bewoners met ernstige meervoudige beperkingen in de leeftijd van 7 tot 65 jaar. Nieuw Buitenzorg zit midden in een nieuwbouw- / renovatietraject. Sinds mei 2021 wonen 18 bewoners in de twee nieuw gebouwde woningen op de Wilddreef. De planning is dat in het voorjaar 2022 de overige 32 bewoners inhuizen in vier volledig gerenoveerde woningen op de Wilddreef.

De bewoners worden 24 uur per dag verzorgd en begeleid door een deskundig team. De zorg is gericht op het behoud en stimuleren van vaardigheden van de bewoners. De zintuigen worden op verschillende wijzen geprikkeld. Door ook van dagelijkse dingen wat bijzonders te maken wordt gedurende de dag op allerlei manieren aandacht besteed aan dingen die de bewoners fijn vinden. Er wordt gewerkt met LACCS.

Dagbesteding

Nieuw Buitenzorg heeft een apart dagbestedingsgebouw, De Beleving. In de Beleving is onder andere een muziekkamer, een snoezelruimte en een Vita Care ruimte.

Logeerhuis

In het logeerhuis logeren kinderen en jongeren met ernstige meervoudige beperkingen. Het logeerhuis is momenteel één weekend per vier weken geopend. En is tijdelijk gehuisvest in De Beleving. In 2023 wordt het nieuwe logeerhuis opgeleverd.

Veel expertise in huis

Naast begeleiders en verpleegkundigen zijn binnen Nieuw Buitenzorg activiteitenbegeleiders, fysiotherapeuten, gedragsdeskundigen, een logopedist en HBO verpleegkundigen aanwezig. De medische zorg wordt geboden door twee huisartsen uit Leiderdorp.

 

Nieuw Buitenzorg

Intensieve zorglocatie
Wilddreef 3
2352 CD LEIDERDORP
Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.
Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

snoezelruimte

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.