Louise Wentland 31-32 is een woonlocatie in Heerhugowaard voor mensen met een verstandelijke beperking (VB/LVB).

Wonen in Louise Wentland in Heerhugowaard

In het gebouw zijn 9 appartementen met ieder een eigen slaapkamer, badkamer en een woonkamer met open keuken. De appartementen hebben een (frans) balkon of tuintje. Beneden is de algemene ruimte waar bewoners samen eten, gezamenlijk koffie drinken of deelnemen aan een activiteit zoals knutselen of een spelletje spelen. Buiten is een fijn gezamenlijk terras.

Op Louise Wentland heerst een gezellige sfeer. De bewoners zijn rustige mensen die goed met elkaar kunnen communiceren en elkaar ook vrij laten in hun doen en laten. We corrigeren elkaar op gedrag dat niet aansluit bij de groep en overleggen bij moeilijkere gevallen met de begeleiding. 

Zelfstandig begeleid wonen

Mensen kunnen zo zelfstandig mogelijk wonen als ze willen. We bieden begeleiding tijdens vaste momenten of wanneer een bewoner hierom vraagt. We helpen met koken en het huishouden, maar ondersteunen ook in het onderhouden van sociale contacten en ondernemen van activiteiten. We werken samen met de cliënt aan doelen om de zelfstandigheid te ontwikkelen. De familie wordt hierbij ook altijd betrokken.

DigiContact

We maken ook gebruik van DigiContact, zodat er altijd iemand bereikbaar is voor dringende vragen. ‘s Nachts is op onze locatie geen slaapdienst aanwezig, maar wel op de andere locatie aan het Louise Wentland. De slaapdienst is te bereiken via een alarmknop in ieder appartement. Het is belangrijk dat bewoners zelf in staat zijn om hulp in te schakelen of het appartement te verlaten in noodsituaties, zoals bijvoorbeeld brand.

Dagbesteding of werk

Bewoners gaan naar de dagbesteding of hun werk. Wij bieden geen dagbesteding aan, maar helpen wel met het vinden van een geschikte plek. 

In de omgeving

In Heerhugowaard en omstreken worden veel activiteiten georganiseerd. Er zijn sportverenigingen, soosmiddagen en disco's. Dit is allemaal makkelijk bereikbaar per fiets, het openbaar vervoer of bijvoorbeeld de Hugohopper. Samen met de bewoners zoeken we gericht naar een vrijwilliger om activiteiten te ondernemen.

Louise Wentland 31-32

Woonlocatie
Louise Wentland 31/32
1705 MG HEERHUGOWAARD
asdas

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.