Lopikhof is een woonlocatie in Amsterdam. Dit is een nieuwe locatie waar plek is voor 30 mensen met een verstandelijke beperking (VB). De Lopikhof is een pand in het recreatiegebied Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost.

Wonen bij Lopikhof

Bij de Lopikhof wonen de bewoners zoveel mogelijk zelfstandig in een appartement met eigen keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer. Je hebt hier de gezelligheid van de medebewoners. Een plek waar ook je familie en vrienden zich welkom voelen.

Activeren en motiveren

De bewoners hebben een grote mate van zelfstandigheid. De focus van de begeleiding ligt voornamelijk in het activeren en motiveren van de bewoners om zoveel mogelijk de regie over het leven in eigen hand te nemen en hen bij te staan in dit proces. Dit betekent dat de begeleiding de zaken niet overneemt van de bewoners maar dat er samen gekeken wordt naar wat de bewoner wil en wat nodig is om dit te bereiken. De bewoner zal zelf de acties uitvoeren en op deze manier zo zelfstandig mogelijk kunnen participeren in de maatschappij.

Personen die voor deze woonvorm in aanmerking komen ervaren obstakels in hun weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: moeilijkheden in het zelf organiseren van het huishouden, moeite hebben met de administratie en omgaan met geld, het lastig vinden om een passende dag en weekstructuur in te richten. Maar ook sociale contacten onderhouden en een passende dagbesteding vinden/behouden zijn zaken waar zij ondersteuning in wensen.

Steunpunt

Op het steunpunt is er gedurende de dag en middag begeleiding aanwezig waar de bewoners een beroep op kunnen doen. Daar is ook ruimte om mee te eten, een kopje thee/koffie kunnen drinken of elkaars gezelschap kunnen opzoeken. De locatie is goed bereikbaar met zowel het OV als met de auto.

asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.