Lopes Diaslaan is een wooncomplex voor senioren (55+) in Hilversum van woningbouwvereniging de Alliantie. In dit complex is een aantal appartementen bestemd voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking waar Philadelphia begeleiding aan biedt.

Wonen op de Lopes Diaslaan

Het wooncomplex bestaat uit meerdere woonvleugels van 3 etages. Je woont hier zo zelfstandig mogelijk tussen buren zonder zorgvraag. Er wordt 2x per week in de avond gekookt door vrijwilligers. Voor de maaltijden wordt een kleine vergoeding gevraagd. De andere avonden wordt verwacht dat je zelf een warme maaltijd kunt koken of opwarmen, eventueel met ondersteuning van een begeleider.

De leeftijd van de meeste bewoners ligt tussen de 47 en 81 jaar. De meeste bewoners hebben een vorm van dagbesteding, vrijwilligerswerk of werk. Gezamenlijk hebben we dagelijks in het wijkcentrum een inloop, waar we koffie drinken en anderen kunnen ontmoeten.

De appartementen

De appartementen hebben een oppervlakte van 45 m2, een hal, binnen berging, badkamer met toilet, woonkamer met half open keuken en toegang naar de slaapkamer en balkon. Daarnaast is er inpandig een eigen berging en een gezamenlijke fietsenstalling.

Begeleiding

De begeleiding kijkt samen met jou waar je hulp bij nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld ondersteuning krijgen met je administratie, koken of boodschappen doen. Je begeleider kan je ook ondersteunen om contact te onderhouden met je familie, vrienden en werk, of om nieuwe mensen te ontmoeten. We vinden het belangrijk dat jij je eigen keuzes kunt maken. Je begeleider helpt je hierbij.

Samen met de begeleiding maak je afspraken over de ondersteuning.  Dat kan overdag maar ook in de avond. We komen bij jou in je appartement omdat wij geen steunpunt of gezamenlijke huiskamer hebben.

Op deze locatie werken we samen met DigiContact. Met DigiContact kan je met een begeleider op afstand (beeld)bellen. Dat kan op het moment dat jij dat nodig hebt. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dat noemen we nou begeleid zelfstandig wonen! Het team van Digicontact werkt samen met jouw begeleiders op de locatie. Zo krijg jij de ondersteuning die je nodig hebt.

Ligging

Op 5 minuten loopafstand is er een klein winkelcentrum met o.a. een supermarkt. Het NS treinstation ''Mediapark'' is op loopafstand. Er is een bushalte naast de hoofdingang van het wooncomplex. Op korte afstand is er een prachtig wandelgebied.

In het wooncomplex zijn er diverse algemene voorzieningen zoals huisarts, apotheek, fysiotherapie, diëtiste, kapper en pedicure. In het wijkcentrum bevindt zich een bibliotheek en er worden door de vrijwilligersorganisatie Versa Welzijn verschillende activiteiten en cursussen georganiseerd. In het wijkcentrum kun je koffie drinken en lunchen.

 

Lopes Diaslaan

Woonlocatie, Ambulante begeleiding
Lopes Diaslaan 91
1222 VC Hilversum
Doelgroep

Ouderen

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Ambulante begeleiding

Als je op jezelf woont maar wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun jij bij Philadelphia gebruikmaken van 'Mijn Netwerk'. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.
Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

activiteitencentrum

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

restaurant

Woonvorm

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List