Laan van Vlaanderen is een woonlocatie in Amsterdam. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB). In Amsterdam is er altijd wat te doen.

Wonen bij Laan van Vlaanderen

We wonen bij de Laan van Vlaanderen met veertien mensen in drie aparte woningen met elk een eigen huiskamer. Zelf koken, is leuk. Een begeleider helpt met koken. Als je zelf kookt, smaakt het eten lekkerder. Je hebt je eigen zit/slaapkamer op een van de drie verdiepingen. De douche delen we met elkaar. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Samen zorgen we ervoor dat het huis netjes en schoon is.

Gezamenlijke tuin

Achter de woningen ligt een gezamenlijke tuin waar we vaak in zitten. Midden in de tuin staat een appelboom. Met mooi weer is het echt een feest. Dan kun je heerlijk in de warme zon zitten. We eten dan ook vaak buiten. We zorgen met elkaar voor de tuin. Als het minder mooi weer is, zitten we vaak in de huiskamer. Hier koken en eten we samen. De meesten van ons gaan overdag naar de dagbesteding of hun werk. Dan is het lekker rustig in huis. Maar 's middags en 's avonds is het weer gezellig druk. Vanaf twee uur zijn er ook begeleiders in huis. Die blijven tot de volgende morgen. We wonen in Amsterdam, dus er is altijd wat te doen. Vlak bij zijn de bus en tramhaltes, dus je bent zo waar je zijn wilt.

Laan van Vlaanderen

Woonlocatie
Laan van Vlaanderen 536/538/540
1066 MX AMSTERDAM
asdas

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.