Kinkerstraat is een woonlocatie in Amsterdam. Hier wonen (jong)volwassen vrouwen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). De Kinkerstraat is een gezellige straat. Wij wonen op de hoek met de Da Costakade, aan het water.

Wonen bij Kinkerstraat

In de Kinkerstraat wonen twaalf vrouwen. We zijn allemaal verschillend. Iedereen heeft haar eigen kamer. Die kamer ziet er bij iedereen anders uit. Je maakt je kamer zoals je het zelf wilt. Het is je eigen plek!

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding bereikbaar om je vragen aan te stellen. Met je vaste begeleiders heb je iedere week contact. Jullie bespreken hoe het met je gaat. En samen maak je afspraken over de doelen die je wilt bereiken.

 

Altijd iets te doen

Overdag gaat iedereen naar school, werk of dagbesteding. 's Avonds is het in de twee woonkamers meestal gezellig druk. Er wordt een spelletje gespeeld, thee gedronken en met elkaar gekletst.

We gaan vaak naar het Vondelpark. Hier kun je lekker wandelen en ontspannen na een lange dag school of werk. In overleg met de bewoners plannen we leuke uitjes in de weekenden. Bijvoorbeeld een dagje naar de Efteling, trampoline springen of naar het Mini Milkshake Festival.

Beneden is Ontmoetingsruimte Da Costa waar leuke activiteiten worden georganiseerd. En op vrijdag kun je er sporten. Maar even binnen lopen voor een kopje koffie mag ook!

Er is altijd wat te doen in de Kinkerstraat. Je vindt er de Ten Katemarkt, terrasjes, winkels en cafés. Je hoort tram 7 en 17 tingelen. Je went heel snel aan dat geluid.

asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair deel je met een (aantal) bewoner(s).

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.