Kinderboerderij Emmelerbos is een intensieve zorglocatie in Emmeloord. Bij het Emmelerbos geven we werk en dagbesteding aan mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) en moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). 

Dagbesteding Kinderboerderij Emmelerbos

Je werkt hier op een kinderboerderij. Je kunt de dieren voeren en aaien. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat de stallen en de tuin er picobello uitzien. Het meeste werk is superleuk. Sommige klusjes zijn niet zo leuk, zoals het opruimen van poep. Maar dat hoort er ook bij. Het werk is erg afwisselend.

Verzorgen van dieren

Natuurlijk leer je hier hoe je dieren moet verzorgen. Op de kinderboerderij hebben we geiten, herten, een ezel, een koe, cavia’s, kippen, konijnen en nog veel meer dieren. Daarnaast ondersteunen we je in het samenwerken met anderen, het omgaan met mensen en het opkomen voor jezelf.

We willen dat je je bij ons veilig voelt. We zijn een leuke club. We werken hard. Maar natuurlijk is er ook tijd voor gezelligheid. En weet je wat ook leuk is? Er worden in het Emmelerbos allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals dierendag en het schaapscheerdersfeest. Nieuwsgierig? Kom gerust eens langs.

Kinderboerderij Emmelerbos

Intensieve zorglocatie, Werk en dagbesteding
Banterweg 2c
8302 AC EMMELOORD
asdas

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Woonvorm

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

De locatie bevindt zich in een buitenwijk.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.