Kanaalstraat is een intensieve zorglocatie in Heerde. We wonen bij het Gildenveld. Bij de Kanaalstraat wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) of met een ernstig meervoudige beperking. Een aantal mensen is (beginnend) dementerend. De meesten zijn tussen de 50 en 75 jaar.

Wonen bij Kanaalstraat

De Kanaalstraat heeft twaalf appartementen die speciaal voor ouderen zijn. Iedereen heeft een eigen zit/slaapkamer, keukenblok, douche, wc en een balkon of terras. In elke douche is een douchestoel. Er is ook een tillift, een speciaal bad dat omhoog en omlaag kan en een douchebrancard.De begeleiders helpen je precies met wat nodig is. Soms is dat in de groep, maar ze komen ook langs in je appartement. Er is altijd begeleiding aanwezig.

Zelfstandiger wonen

De andere twaalf bewoners hebben minder hulp nodig. Zij zijn zelfstandiger. Om meer zelf te kunnen doen, heb je ruimte voor een eigen wasmachine, een keuken, een aparte slaapkamer en een balkon of terras. In de twee ontmoetingsruimten kun je met elkaar eten. Maar als je wilt, kun je ook in je eigen appartement koken en eten. Er zijn twee gemeenschappelijke huiskamers. Overdag gaat bijna iedereen naar de dagbesteding. Een aantal cliënten krijgt op de locatie dagbesteding. 's Avonds kijken we samen tv of luisteren we naar muziek. We wonen in het centrum van Heerde. Winkels en de bushalte zijn op loopafstand. Je kunt in de buurt ook naar de bijbelkring, naar zangkoor of een handwerkclub.

Kanaalstraat

Intensieve zorglocatie
Kanaalstraat 37
8181 HV HEERDE
Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.
Specialisme

epilepsie

auditieve beperking

visuele beperking

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat