Kanaalstraat is een intensieve zorglocatie in Heerde. We wonen bij het Gildenveld. Bij de Kanaalstraat wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) of met een ernstig meervoudige beperking. Een aantal mensen is (beginnend) dementerend. De meesten zijn tussen de 50 en 75 jaar.

Wonen bij Kanaalstraat

De Kanaalstraat heeft twaalf appartementen die speciaal voor ouderen zijn. Iedereen heeft een eigen zit/slaapkamer, keukenblok, douche, wc en een balkon of terras. In elke douche is een douchestoel. Er is ook een tillift, een speciaal bad dat omhoog en omlaag kan en een douchebrancard.De begeleiders helpen je precies met wat nodig is. Soms is dat in de groep, maar ze komen ook langs in je appartement. Er is altijd begeleiding aanwezig.

Zelfstandiger wonen

De andere twaalf bewoners hebben minder hulp nodig. Zij zijn zelfstandiger. Om meer zelf te kunnen doen, heb je ruimte voor een eigen wasmachine, een keuken, een aparte slaapkamer en een balkon of terras. In de twee ontmoetingsruimten kun je met elkaar eten. Maar als je wilt, kun je ook in je eigen appartement koken en eten. Er zijn twee gemeenschappelijke huiskamers. Overdag gaat bijna iedereen naar de dagbesteding. Een aantal cliënten krijgt op de locatie dagbesteding. 's Avonds kijken we samen tv of luisteren we naar muziek. We wonen in het centrum van Heerde. Winkels en de bushalte zijn op loopafstand. Je kunt in de buurt ook naar de bijbelkring, naar zangkoor of een handwerkclub.

Kanaalstraat

Intensieve zorglocatie
Kanaalstraat 37
8181 HV HEERDE

Doelgroep

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.