Jol is een woonlocatie in Lelystad. Hier wonen 29 mensen met een verstandelijke beperking (VB). Je kunt het wooncomplex omschrijven, als modern, strak en nieuw. Het gebouw is ontworpen door een bekende architect: Reimar Meding van architectenbureau KAW.

Wonen bij Jol

Iedere bewoner heeft zijn eigen grote, comfortabele appartement. Het appartement kun je natuurlijk inrichten zoals jij het wilt. Maak er vooral je eigen thuis van. In twaalf appartementen kun je zelf koken. In elk appartement is een badkamer (met douche, wastafel en wc), een slaapkamer, een woonkamer en een keuken. Op iedere verdieping is een gemeenschappelijke ruimte. Daar kun je samen koken of eten in de eethoek. En in de gezellige zithoek kun je koffiedrinken, lekker tv kijken of een spelletje doen.

Gezellige sfeer

Overdag ga je naar het werk of de dagbesteding. Als je thuis komt zijn de vaste begeleiders er. In de gemeenschappelijke ruimte zie je warme, natuurlijke kleuren en mooie duurzame materialen. Op beide groepen wonen mensen die elkaar al jaren kennen en er wonen nieuwe bewoners. Er heerst een gezellige, dynamische sfeer. De jongste bewoner is 18 jaar en de oudste 67 jaar.

Het onderlinge contact en ‘samen Jol zijn’ is belangrijk, maar het uitgangspunt is altijd wat bij jóu past. Samen kijken we naar jouw talenten en kwaliteiten en hoe we die kunnen inzetten.

Alles om de hoek

Stap je de deur uit, loop je tegen de supermarkt, drogisterij, apotheek, gezondheidscentrum en kapper aan. Er zijn zelfs enkele restaurants. Verder is er in Lelystad veel te doen voor mensen met een beperking. Denk aan dansles, paardrijden, roeien, fitness, zwemmen, koffiecafé, muziekgroepen en de kerk. Bij Jol is er een christelijk leefklimaat.

Jol

Woonlocatie
Jol 34/34
8243 HE Lelystad
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

Ligging

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List