Huize de Berg is een woonlocatie in Heerlen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking (LVB).

Zelfstandig begeleid wonen bij Huize de Berg in Heerlen

De 32 studio's/appartementen zijn verdeeld over de eerste verdieping van het klooster. Ieder appartement heeft een woon/slaapkamer, eigen badkamer en een pantry. De grote varieert van 30m2 tot 55m2. Op de locatie zijn 6 gemeenschappelijke woonkamers met veel licht en vaak in openheid verbonden met de verkeersruimtes. Hier ontmoeten de bewoners elkaar en eten ze samen. Sommige bewoners helpen bij het koken.

De bewoners zijn momenteel in de leeftijd van 23 jaar en ouder. Vanuit een woon/tuinkamer is er een verbinding naar een tuin van maar liefst 625m2 exclusief voor onze bewoners. Dit wordt een plek waar een ieder zich thuis voelt en gericht is op beleving. In het (kleine) beheer en onderhoud van deze tuin zijn bewoners van harte welkom hier een bijdrage aan te leveren.

's Avonds spelen de bewoners spelletjes of kijken ze naar de televisie. Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om in het eigen appartement te eten en te ontspannen. De begeleiding, die 24 uur aanwezig is, helpt waar nodig en biedt ondersteuning op maat. Huize de Berg is een gezellige locatie waar de begeleiding dichtbij de bewoners staat, maar loslaat in het kader van groei en ontwikkeling.

Dagbesteding

Overdag is iedereen naar het werk of de dagbesteding. Deze bieden we intern aan, maar externe dagbesteding volgen is ook mogelijk.

Van veel gemakken voorzien

Aan de achterkant van het pand kun je in de eigen tuin en het aangrenzende park heerlijk genieten van de rust. Wanneer je het pand aan de voorkant verlaat sta je binnen 5 min in het centrum van Heerlen met alle voorzieningen in de buurt. Ook bestaat de mogelijkheid om één keer per week boodschappen aan huis te laten leveren. Het is mogelijk om op de locatie gebruik te maken van: fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, pedicure en een thuiskapper.

De Kloostertuin

Woonlocatie
Gasthuisstraat 45
6416 AM Heerlen
Doelgroep

Ouderen

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

zwembad

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

studio

Je beschikt over een zelfstandige woonruimte.

eigen zit-/slaapkamer

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List