Nieuwe woonlocatie in Almere!

Gewoon je eigen leven leiden, en meedoen in de buurt. Het kan in de nieuwe locatie in het Homeruskwartier in Almere. Hier kunnen 36 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking fijn wonen en hun talenten ontdekken. Het wordt een aantrekkelijke plek om samen met anderen, en met hulp van nieuwe technologie, zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Samen in de buurt

Op deze locatie werken we graag nauw samen met jouw familie en andere mensen die belangrijk voor jou zijn. En met elkaar natuurlijk. We gaan met jou en je nieuwe buren ontdekken hoe we met elkaar samen kunnen leven. We gaan elkaar ook helpen, ieder met zijn/haar eigen talent. Bijvoorbeeld samen koken of samen boodschappen doen. Zo kun je op jezelf wonen, maar sta je er niet alleen voor.

Kom je hier wonen?

Dan kies je voor een mooi appartement. Op een prachtige plek midden in de wijk en toch dichtbij het strand en het bos. Met het openbaar vervoer ben je zo in het centrum van Almere. Op de begane grond komt 'Homerusplace'; dit wordt de gezellige ontmoetingsplek voor de buurt.

De appartementen

De appartementen zijn 40m2 met een woonkamer en een keukenblok waar je zelf kunt koken. Ook heeft elk appartement een slaapkamer en een eigen badkamer met toilet. Je appartement krijgt nieuwe technologie die jou helpt zo zelfstandig mogelijk te zijn. Je coach helpt je daarbij.

Begeleiding

In de ochtend, middag en nacht is er begeleiding aanwezig op de locatie. Daarnaast is er huishoudelijke ondersteuning voor de algemene ruimtes en –als het nodig is- ook voor de individuele appartementen. Onze jobcoaches helpen je om passend werk of een goede daginvulling te vinden, als dat nodig is. Bijvoorbeeld in de ontmoetingsruimte 'Homerusplace' op de begane grond.

Ondersteuning door technologie

De coaches op de locatie werken samen met technologie die jou ondersteunt. Zoals DigiContact, Planbord of onze zorgrobot PHi. Via beeldbellen helpt DigiContact je 24 uur per dag en 7 dagen per week. Speciaal voor als je soms een 'hulplijn' nodig hebt. DigiContact biedt dat. Dag en nacht. Het Digi-team werkt samen met de coaches die fysiek aanwezig zijn op de locatie. Deze twee teams vormen samen één team. Zo krijg jij de begeleiding die je nodig hebt!

Een gewoon leven, een eigen leven

Als je kiest voor Philadelphia voor je ondersteuning helpen wij je om je eigen leven te leiden. Niet het leven dat wij voor je bedenken, maar je eigen leven. We ondersteunen je als het nodig is, en durven los te laten als het kan. Dat doen we door zorg te bieden met liefde, lef en meesterschap in balans.

Download hier de flyer met meer informatie over deze locatie. 

Lees meer over dit bijzonder nieuwbouwproject op www.homerushuis.nl.
 

Homerushuis

Woonlocatie
Agamemnonsingel 2
1363 VH Almere
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Ligging

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

lunchroom

Woonvorm

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

eigen zit-/slaapkamer

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List