Op het Hop, een woonlocatie op Urk, wonen 18 mensen met een matige of lichte verstandelijke beperking (LVB). De meeste bewoners wonen hier al meerdere jaren. Er zijn twee verdiepingen met ieder een algemene woonkamer met keuken. Er is een lift aanwezig. 

Wonen op het Hop in Urk

Op Urk is het mooi wonen. Het Hop is gelegen in een woonwijk, dichtbij een supermarkt en kerken. Ieder appartement heeft een eigen woon-, slaap- en badkamer. Het appartement kan naar eigen smaak ingericht worden. In de algemene keuken wordt dagelijks gekookt en de bewoners kunnen daarbij helpen. Iedereen is welkom om aan te schuiven bij de koffie en de maaltijd. De bewoners kunnen er ook voor kiezen om in hun eigen appartement te koken en eten. Als het weer het toelaat zitten we graag op de binnenplaats of op het balkon.

Persoonlijke begeleiding op het Hop

Begeleiding wordt gegeven naar behoefte en op maat. Dit wordt afgestemd met de bewoner. In de ochtend, middag en avond zijn er twee begeleiders aanwezig en in de nacht is er een slaapdienst. Zo kunnen de bewoners altijd een beroep doen op een begeleider wanneer dit nodig is. Overdag gaan de bewoners naar hun werk- of dagbesteding. Familie en vrijwilligers zijn van harte welkom, bijvoorbeeld om te helpen met koken of met het halen en brengen van bewoners.

Leren om zelf keuzes te maken

De bewoners leren op het Hop om zelf keuzes te maken en daar ook de ruimte voor krijgen. We stimuleren hen om een eigen sociaal netwerk te ontwikkelen, zodat ze worden gezien en gehoord en volwaardig meedoen in de samenleving.

Het Hop

Woonlocatie
Ramswelle 30
8321 SK URK
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.