De Hemmense Boerderij is een woonlocatie in Hemmen. Hier wonen dertien mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). In de boerderij zit ook een dagbesteding.

Wonen bij de Hemmense Boerderij

Samen met de begeleiders kijken jullie waarin jij ondersteuning nodig hebt. De meeste ondersteuning krijg je in je eigen appartement of studio. Je hebt voor elke dag een plan waarin staat wat je die dag gaat doen. Overdag zijn we in ieder geval naar de dagbesteding of het werk. Sommigen doen dat op de boerderij zelf. Anderen gaan verder weg.

Eigen woonruimte

Op de bovenste verdieping heb je een zit/slaapkamer, een douche en een wc. Op de benedenverdieping heb je een eigen appartement, met een zit/slaapkamer, douche en wc. We eten vaak samen in een van de twee gemeenschappelijke woonkamers. Je kunt ook in je eigen kamer eten. Naast de boerderij staat nog een apart gebouw. Dit noemen we de Hooiberg. Hier wonen vier mensen. Zij hebben een appartement met een woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer, een douche en wc. In de Hooiberg koken de mensen meestal zelf. Maar je mag ook mee-eten in de eetkeuken beneden in de boerderij. De boerderij staat in een rustige en landelijke omgeving.

Hemmense Boerderij

Intensieve zorglocatie
Veldstraat 79b
6672 MD HEMMEN
asdas

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.

Woonvorm

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.