De Hemmense Boerderij is een woonlocatie in Hemmen. Hier wonen dertien mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). In de boerderij zit ook een dagbesteding.

Wonen bij de Hemmense Boerderij

Samen met de begeleiders kijken jullie waarin jij ondersteuning nodig hebt. De meeste ondersteuning krijg je in je eigen appartement of studio. Je hebt voor elke dag een plan waarin staat wat je die dag gaat doen. Overdag zijn we in ieder geval naar de dagbesteding of het werk. Sommigen doen dat op de boerderij zelf. Anderen gaan verder weg.

Eigen woonruimte

Op de bovenste verdieping heb je een zit/slaapkamer, een douche en een wc. Op de benedenverdieping heb je een eigen appartement, met een zit/slaapkamer, douche en wc. We eten vaak samen in een van de twee gemeenschappelijke woonkamers. Je kunt ook in je eigen kamer eten. Naast de boerderij staat nog een apart gebouw. Dit noemen we de Hooiberg. Hier wonen vier mensen. Zij hebben een appartement met een woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer, een douche en wc. In de Hooiberg koken de mensen meestal zelf. Maar je mag ook mee-eten in de eetkeuken beneden in de boerderij. De boerderij staat in een rustige en landelijke omgeving.

Hemmense Boerderij

Intensieve zorglocatie
Veldstraat 79b
6672 MD HEMMEN
Doelgroep

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

Ligging

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

activiteitencentrum

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

speeltuin

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.

kinderboerderij

Woonvorm

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.