Fasehuis Amsterdam is een woonlocatie in Amsterdam. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

Wonen bij Fasehuis Amsterdam

Het Fasehuis is een woongroep die jongeren helpt om zelfstandiger te kunnen leven. In het Fasehuis benaderen wij jongeren vanuit een gelijkwaardige houding. Wij helpen de jongeren om controle te hebben op alle gebieden van het leven.

Begeleiding

Het doel hiervan is om mee te doen met de samenleving als een volwaardige burger. Wat heb jij nodig om te onderzoeken en te ontdekken hoe jij zo zelfstandig mogelijk kunt wonen? Hoe kunnen we je helpen om te leren voor jou passend werk, school of dagbesteding te vinden én hoe kun je deze behouden? Wat moet je weten over gezondheid om een gezonde leefstijl te kunnen ontwikkelen?

Ook op het gebied van administratie, omgaan met familie, vriendschap, relaties en vrijetijdsbesteding kun je met hulp van onze begeleiding ontdekken en leren hoe jij dit in jouw leven vorm wilt geven. De begeleiders in het Fasehuis zijn coaches en geen adviseurs. Jij hebt controle over je leven: bij het Fasehuis leer je je leven weer op te pakken. Je leert keuzes te maken en zelf te bepalen hoe jij in het leven wil staan.

Fasehuis Amsterdam

Woonlocatie
Korte water 358
1069 GT AMSTERDAM

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.