Erve Holland is een intensieve zorglocatie in Delden. Hier wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Om te wonen binnen Erve Holland is het nodig dat er een VG7 indicatie is vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De medewerkers van het Cliëntbureau kunnen ondersteunen in de aanvraag.

Wonen bij Erve Holland

Iedere bewoner heeft een eigen tweekamerappartement met eigen zit/slaapkamer, douche en toilet. Samen met drie huisgenoten kan je gebruikmaken van de gemeenschappelijke woonkamer. In totaal zijn er vijftien appartementen bij Erve Holland, verdeeld over vier (gemende) groepen. Elke leefgroep heeft eigen begeleiders. In de nacht is er een slaapdienst aanwezig.

Het bieden van één-op één-zorg is mogelijk, evenals crisisopvang. Er kan behandeling worden geboden gericht op aanvullende diagnostiek en/of medebehandeling. Vanuit een multidisciplinair team wordt er continue specifieke zorg geboden.

Specialisme

Binnen Erve Holland wordt 24-uurs begeleiding aangeboden aan volwassenen met gedrags- en/of psychiatrische problemen. Hierbij valt te denken aan autisme spectrum stoornissen of hechting gerelateerde problematiek.

Dagbesteding

Erve Holland biedt naast een plek om te wonen ook dagbesteding op dezelfde locatie. Op basis van individuele wensen en behoeften worden verschillende activiteiten aangeboden. Deze zijn divers en afwisselend en passend bij interesses en mogelijkheden van de bewoners. Zij dragen de titel ‘werknemers’ binnen het dagactiviteitencentrum. De focus binnen de begeleiding ligt het op ervaren van het gewone leven.

Het winkeltje

In het winkeltje kunnen bezoekers een kopje koffie of thee komen nuttigen. Hier zijn de gemaakte producten te koop. Erve Holland ligt in een beschermde, landelijke omgeving. Het centrum van Delden bevindt zich op twee kilometer afstand en Hengelo (OV) is bereikbaar op de fiets.

Erve Holland

Intensieve zorglocatie, Werk en dagbesteding
Rijssenseweg 17
7491 EJ DELDEN

Doelgroep

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Vragen

Philadelphia werkt in opdracht van het UWV of van gemeenten. Naast het UWV en de gemeente krijg je te maken met de Belastingdienst. Ook kan het zijn dat collega-bedrijven of instellingen zijn betrokken.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.