Eastwei is een intensieve zorg- en woonlocatie in het Friese Oppenhuizen. Hier wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en/of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De Eastwei bestaat uit een verbouwde boerderij met nieuwbouw. In een van de nieuwe gebouwen zit een dagbestedingslocatie.

Wonen bij Eastwei

Oppenhuizen is een klein dorp. Aan de rand van het dorp, net over het water, ligt locatie Eastwei. Hier is ruimte voor 26 bewoners. Je hebt hier je eigen appartement. Met huiskamer, slaapkamer, douche en wc. In de gemeenschappelijke woonkeuken kun je elkaar ontmoeten. Je kunt een spelletje spelen, kletsen of samen televisie kijken. We eten daar ook samen.

De locatie is heel landelijk gelegen. De omgeving is heerlijk rustig. Je kijkt uit over de weilanden en het water. Je kunt hier lekker wandelen of fietsen. Bijvoorbeeld met de duofiets.

Een gewoon leven, een eigen leven

Bij Eastwei woon je zelfstandig en krijg je ondersteuning als dat nodig is. We willen graag dat jij je eigen leven kunt leiden. Zoals jij dat wilt. Voor de ondersteuning gebruiken we Triple C. We leggen niet de nadruk op je beperking. We kijken juist naar hoe je je normale leven zoveel mogelijk kan oppakken. Met een zinvolle invulling van de dag. Binnen de zorg, wonen, werk en vrije tijd. We maken daarover samen duidelijke afspraken. Die beschrijven we in het ondersteuningsplan. De begeleiders zijn er dag en nacht voor jou.

Activiteiten

Op het terrein is er ook ruimte voor dagbesteding. Zowel binnen als buiten. Buiten werk je bijvoorbeeld in de tuin. Of in de kapschuur met oud ijzer en koper. Er zijn konijnen, vogels en geiten. Die moeten ook verzorgd worden. Af en toe maken we een tochtje met de boot. We gaan dan afval prikken langs het water. Als je liever binnen bent dan kun je kaarsen maken. Of helpen met het bereiden van het eten voor de woongroepen. Samen kijken we naar een zinvolle invulling van jouw dag.

Eastwei

Intensieve zorglocatie
Eastwei 4
8625 HV OPPENHUIZEN
Doelgroep

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.
Specialisme

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

Ligging

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

activiteitencentrum

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

dierenverblijf

Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

appartement

Je hebt een zelfstandige woonruimte met aparte woonkamer en slaapkamer(s).

studio

Je beschikt over een zelfstandige woonruimte.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat