Duval Slothouwerstraat Beneden is een woonlocatie in Doetinchem voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Wonen bij Duval Beneden in Doetinchem

De locatie is speciaal ingericht voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Zo zijn er grote deuren en geen drempels. Aan het plafond hangt een modern tilliftsysteem. Er zijn vijftien volwassen bewoners, verdeeld over twee groepen: de tuinkant en de straatkant. Beide groepen beschikken over een terras en binnentuin. De begeleiding is altijd aanwezig en samen zoek je naar nieuwe uitdagingen, zodat je steeds meer kan.

Woongroep Tuinkant

De Tuinkant is speciaal ingericht voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en een fysieke beperking. Samen met zeven bewoners vorm je een woongroep. In de huiskamer kun je iedere avond samen eten. Maar je kunt natuurlijk ook op je eigen kamer eten als je dat wilt. Je hebt je eigen zit/slaapkamer, waar je jouw eigen bezoek kunt ontvangen en je eigen ruimte hebt.

Samen met de begeleiders en je belangenbehartigers stel je een ondersteuningsplan op. Daarin staat beschreven welke ondersteuning je nodig hebt. Je mag natuurlijk zelf aangeven wat je belangrijk vindt in je leven. Er worden hier verschillende soorten ondersteuning geboden. De nadruk ligt op structuur en ontwikkeling. Er wordt gewerkt met de methode Triple C.

Overdag ga je naar de dagbesteding. De meeste bewoners doen dat op de locatie. Samen creëren we een ontspannen sfeer waarbij we je uitdagende activiteiten doet. Veel activiteiten gebeuren in groepsverband, zoals bewegen, en sommigen activiteiten doe je alleen.

Woongroep Straatkant

De woongroep Straatkant is speciaal ingericht voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Acht mensen vormen één woongroep. Iedereen heeft een eigen zit/slaapkamer, waar je jouw eigen bezoek kunt ontvangen en tot rust kunt komen. Er is ook een fijne snoezelruimte.

Hier bieden we verschillende soorten ondersteuning. Deze is onder andere gericht op belevingsgerichte zorg. Samen met de begeleiders en je belangenbehartigers stel je een ondersteuningsplan op. Daarin staat beschreven welke ondersteuning je nodig hebt. Er wordt gewerkt met de methode LACCS.

Overdag ga je naar de dagbesteding. De meeste bewoners doen dat op de locatie. De activiteiten zijn leuk en inspirerend. Denk hierbij aan snoezelen, muziek, basale zintuiglijke stimulatie.

Ligging

Duval Slothouwerstraat ligt in een groene wijk. Winkelcentrum, supermarkt, zwembad en bos zijn op loopafstand. Sommige bewoners gaan daar alleen naartoe. Met andere bewoners gaat een begeleider mee.

Duval Slothouwerstraat

Intensieve zorglocatie
Duval Slothouwerstraat 27-02
7009 JS Doetinchem
Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.
Locatietype

Intensieve zorglocatie

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.
Specialisme

epilepsie

auditieve beperking

visuele beperking

autisme

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

zwembad

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

sportaccommodatie

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

ziekenhuis

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat