Dukdalf is een woonlocatie in Alpen aan den Rijn. Bij de Dukdalf wonen oudere en jongvolwassen mensen met een verstandelijke beperking (VB) of een licht verstandelijke beperking (LVB). Overdag gaat bijna iedereen naar werk of dagbesteding.

Wonen bij Dukdalf in Alpen aan den Rijn

De locatie is verdeeld in twee woongroepen. Boven wonen jongvolwassen mensen. Daar woon je zelfstandig in een eigen zit slaap kamer. Je kunt gebruik maken van de algemene woonkamer. Hier wordt samen gegeten en gezellig koffie gedronken. De begeleiders helpen waar het nodig is. Bijvoorbeeld bij het koken op de groep, het doornemen van de post of bij gesprekken op het werk. Beneden wonen oudere mensen die naast begeleiding ook zorg nodig hebben. We wonen en leven samen. De begeleiders op de woonlocatie proberen een thuis te creëren, waar ieder zo veel mogelijk zichzelf kan zijn en eigen dingen kan doen, en tegelijkertijd met andere cliënten plezierige en gezamenlijke activiteiten heeft.

Centraal gelegen in Alphen aan den Rijn

We liggen centraal in Alphen aan den Rijn. Je kunt makkelijk naar het winkelcentrum lopen of naar het NS station. Ook is er een huisarts en tandarts dichtbij.

Nieuwbouw locatie Ampère

In 2021/ 2022 verhuist de ouderengroep naar de Ampère. Dit is een woonlocatie welke nog in aanbouw is in Alphen aan den Rijn. Bij de Ampère komen 26 appartementen en drie gezamenlijke huiskamers op één rondlopende etage. Ampère bevindt zich op het voormalig NUON-terrein welke vlakbij het station, het winkelcentrum en het Bospark ligt.

Dukdalf

Woonlocatie
Zuiderkeerkring 101
2408 JW ALPHEN AAN DEN RIJN
asdas

Doelgroep

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Locatietype

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.

Componence Asset List

Belangstelling en wachten

Soms kun je niet direct terecht op de plek waar je wilt wonen. Je kunt er dan voor kiezen om te wachten. Er zijn twee opties:

  1. Als we verwachten dat er binnen een jaar een plek vrijkomt dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.
  2. Als we verwachten dat het minimaal een jaar en misschien wel langer gaat duren voordat er een passende plek vrijkomt dan kun je op de belangstellendenlijst worden geplaatst.

Wanneer er nog niet direct zicht is op een plek dan bekijken we graag samen met jou de alternatieven. Overbruggingszorg thuis kan eventueel ook een optie zijn.