De Witte Olifant is een werk- en dagbestedingslocatie in Almere voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). 

Kunstwerkplaats in Almere

De Witte Olifant is een kunstwerkplaats waar mensen werken aan hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Wij gaan de verbinding aan met diverse partijen en sectoren binnen de maatschappij.
 

Leren en werken bij de Witte Olifant

Bij de Witte Olifant kijken we naar wat jij kunt en wat jouw interesses zijn. Samen met de kunstenaars werk je aan het ontwikkelen van jouw manier van werken en jouw interesses. Zo kun je samen met hen het beste uit jezelf halen. Door kunst kun je jezelf laten zien.

Plek voor film, drama en nog meer

De Witte Olifant geeft niet alleen begeleiding in de richting van tekenen, schilderen en keramiek. Ook voor drama, film, fotografie, dichten en bewerken op de computer kun je er terecht. Alles in een veilige en prettige omgeving en op jouw eigen niveau.

Dagbesteding en manier van coachen

De dagbesteding is op maat: we kijken naar wat jij wil en hoeveel dagen per week jij kunt komen. 

Het coachen is een samenspel van wederkerigheid. Kunstenaars en begeleidend-kunstenaars leren voortdurend van elkaar en we inspireren elkaar.

Lerende ontwikkeling

Er is bij De Witte Olifant een voortdurend proces gaande, een soort cyclus die inhoudt dat je vanuit het interesseveld, openheid en gelegenheid voor nieuwe projecten, nieuwe terreinen ontdekt en daarmee talenten van jezelf laat zien. Met als resultaat nieuwe bekwaamheden, die je weer op nieuwe terreinen brengen. Je kan hier ook een stage volgen.

De Witte Olifant

Werk en dagbesteding, Leerwerktraject
De Steiger 206
1351 AW ALMERE
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Een leerwerktraject geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te wennen aan het werkende leven. Je doet werknemersvaardigheden op en leert tegelijkertijd een specifiek vak. Het traject wordt afgesloten met een branche-erkend certificaat.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.