Kinderboerderij ‘de Warande is een plek voor dagbesteding en een leerwerktraject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Huizen. De Warande staat voor goede zorg en aandacht voor mens en dier. De Warande beheert en kinder-/zorgboerderij met een Natuur en Milieu Educatiecentrum in Huizer Stadspark.

Werken bij de Warande

De boerderij is een fijne werkplek waar veel te doen, te zien en te beleven valt. Het is ook een mooie plek om te leren om bijvoorbeeld te groeien in zelfvertrouwen, zelfstandig taken uit te voeren, verschillende vaardigheden ontwikkelen en contacten opbouwen met andere mensen. Ook leer je omgaan met dieren en de verzorging daarvan. We kijken naar wat je aan kan en wat je wil/nodig hebt. Ons streven is dat iedereen aan het einde van de dag een lekkere dag gewerkt heeft, het gezellig heeft gehad en ontspannen naar huis mag gaan.

De werkzaamheden

In het werk op de boerderij staat de dierverzorging centraal. Dit houdt het volgende in:

 • het voeren van de dieren (schapen, geiten, pony's, varkens, het pluimvee, konijnen, cavia's, volièrevogels, de poes)
 • het verzorgen van hun huisvesting
 • Borstelen of even knuffelen met de dieren
 • Onderhoud van het erf (vegen, opruimen, planten verzorgen, hekken schoonmaken)
 • Huishoudelijke activiteiten (opruimen en schoonmaak van sanitair/keuken/kantine, de recreatie/ educatieve ruimte)
 • Verkoop van koffie, thee, limonade en allerlei lekkers maar ook eieren, honing en andere producten (bijvoorbeeld handgemaakte cadeautjes)
 • Creatieve activiteiten (producten maken voor de verkoop)
 • Werkzaamheden rondom educatieve en seizoensgebonden activiteiten
 • Werken in de moestuin en het verwerken van groenten/bloemen

De specifieke werkzaamheden per deelnemer zijn afhankelijk van zijn/haar profiel.

De werktijden

Van maandag tot en met vrijdag is er per dagdeel plaats voor tien deelnemers. De werktijden zijn van 9.00 - 16.00 uur. Tussen 12.30 uur en 13.15 uur lunchen we met elkaar in de gezellige kantine met dakterras.

Kinderboerderij ‘de Warande’

Per augustus 2017 bieden we dagbesteding op de Warande. Dit wordt gedaan door ervaren begeleiders. In overleg met jou kijken we welke activiteiten bij je passen en welke begeleiding je nodig hebt om een fijne, veilige en leerzame werkplek te hebben. De (ondersteunings)afspraken worden vastgelegd in een persoonlijk plan. Hierbij houden we rekening met jouw mogelijkheden en interesses. Er is ook een dagprogramma en een activiteitenplanning. Elke dag weer staan samenwerking, werkplezier, ontwikkeling optimaliseren en motivatie centraal. Actief bezig zijn in een natuurlijke en geborgen omgeving is ons streven.

De stichting

De stichting heeft als doel om een plek te bieden waar veel te den is. Waar men kan leren over de verzorging van de dieren, de natuur en onze leefomgeving. Ook de zorg om die in stand te houden.

De Warande

Werk en dagbesteding
t Merk 12
1276 DA HUIZEN

Doelgroep

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

Om de sensorisch motorische ontwikkeling te kunnen waarborgen, zijn er een aantal speeltoestellen in een speeltuin geplaatst. Deze speeltoestellen zijn passend bij de verschillende leeftijden en verschillende niveaus van functioneren.

Ligging

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

 • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
 • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
 • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.