Dagbesteding De Schutsluis is een kleinschalig centrum voor werk & dagbesteding in Veenendaal. Bij dagbesteding De Schutsluis werken met een verstandelijke beperking (VB) of een afstand tot de arbeidsmarkt. Deelnemers vanaf achttien jaar zijn van harte welkom op de locatie.

Dagbesteding De Schutsluis

De werkzaamheden sluiten zo veel mogelijk aan op je persoonlijke vaardigheden en mogelijkheden. Dit word je aangeboden door middel van dagbesteding of een passende werkplek. Ook heb je de mogelijkheid om te werken naar een eventuele terugkeer in het arbeidsproces. Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons stage te lopen. Hiervoor heb je een indicatie nodig. We streven ernaar om continu een veilige werkomgeving te creëren.

De dagbesteding is onderverdeeld in verschillende delen. Hieronder vallen arbeidsmatige activiteiten, zoals houtbewerking, tuinieren en koken. Ook is er ruimte voor ontspanning in de vorm van sport en spel.

De dagindeling

Bij de Schutsluis is er een gestructureerde en duidelijke dagindeling. We maken samen met jou een rooster en ook zijn er vaste pauzes en werktijden. Zo weet je waar je aan toe bent.

Diverse activiteiten

We doen bij De Schutsluis veel verschillende en nieuwe dingen. Zo zijn we op de afdeling houtbewerking bezig met timmeren en verven. We maken onder andere stoeltjes, dienbladen en geboortecadeaus.

Ook worden hier andere materialen bewerkt: wol, stof, glas en papier. Hier zijn jouw ideeën heel belangrijk.

We doen soms met elkaar de boodschappen of maken met zijn allen een uitstapje. Je mag ook tuinieren en andere deelnemers koken. Dan wordt er samen met de begeleiding een keuze gemaakt wat er wordt gegeten, zodat zij je helpen om een volledige maaltijd te bereiden en de boodschappen te halen binnen het budget. Verder wordt er regelmatig gebakken, bijvoorbeeld appelflappen, cake en appeltaarten.

De Schutsluis

Werk en dagbesteding
Patrimoniumlaan 48
3904 AE VEENENDAAL
asdas

Doelgroep

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Specialisme

Locatietype

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.