De Rietgors is een woonlocatie in IJsselmuiden. Bij de Rietgors wonen mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). Groeien en ontwikkelen is een belangrijk doel op de Rietgors. De meeste bewoners maken op de Rietgors dan ook een flinke persoonlijke groei door.

Wonen bij de Rietgors

Iedereen heeft een eigen appartement. Met slaapkamer, badkamer en keukentje. Daarnaast is er gemeenschappelijke huiskamer. Dat noemen we het Meetpoint.

Begeleiding op maat

Bij de Rietgors krijg je begeleiding op maat. De begeleiders komen naar jouw appartement. Ze ondersteunen je daar met wat jij nodig hebt. Ook is er begeleiding in het Meetpoint. Je hebt te maken met vaste, enthousiaste begeleiders. Die leren jou goed kennen.

Het Meetpoint

Het Meetpoint is op gezette tijden open. Er heerst een gezellige huiselijke sfeer. Je kunt er ’s avonds eten of je maaltijd afhalen om in je eigen appartement op te eten. Wat jij wilt. In het Meetpoint kun je ’s avonds ook terecht om samen koffie te drinken, tv te kijken of om spelletjes te doen.

“Rust, wanneer ik dat wil, in mijn eigen appartementje en gezelligheid in het Meetpoint.”

“Ik zou niet meer terug willen, naar het groepswonen. Ik wil juist alleen maar verder groeien.”

De Rietgors

Woonlocatie
Rietgors 4
8271 GG IJSSELMUIDEN
Doelgroep

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Ligging

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

 

 

 

Componence Asset List