De Regenboog Brakel is een woonlocatie in Brakel. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB) of met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Bij de Regenboog woon je knus en gezellig, met veertien andere mensen.

Wonen bij de Regenboog Brakel

Als je bij de Regenboog in Brakel woont dan heb je een eigen appartement met een grote zit/slaapkamer, keuken, badkamer en toilet. Woon je beneden, dan loop je van je woonkamer zo het terras op. Dat is veilig want er staat een schutting omheen. Boven kijk je uit op de tuin of op de straat en kun je lekker zitten op het balkon.

Twee groepen

Er zijn twee groepen in de Regenboog met ieder een eigen gezellige ontmoetingsruimte met keuken. Eén groep is er voor mensen die veel verzorging nodig hebben. In de andere groep krijgen de bewoners hulp om zo zelfstandig mogelijk te leven.

Van alles te leren

Je kunt leren schoonmaken, koken, wassen en douchen. Heb je hulp nodig dan krijg je dat. Je kunt alleen eten of samen met de groep. Er is een schuur die iedereen mag gebruiken. In de buurt zit een huisarts, de bank en er zijn winkels. 

Ouderinitiatief

De Regenboog is ontstaan uit een ouderinitiatief en dat kun je merken. Er is een warme en betrokken sfeer. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd en er is twee keer per jaar een ouderavond. Vrijwilligers uit de buurt en van de kerk doen van alles met de bewoners. Er is ook pastorale zorg.

Identiteit is belangrijk bij de Regenboog. Dit betekent dat we samen bidden en danken rond het eten, dat we samen christelijke liederen zingen en samen de Bijbel lezen en dat we, als dat mogelijk voor je is, op zondag naar de kerk gaan. Ook de medewerkers zijn meelevende leden van een kerk. Verder werken we samen met stichting ‘Woonvorm de Regenboog’ en vereniging ‘Op Weg Met De Ander’, die ons ondersteunen bij de geloofsbeleving binnen de locatie.

De Regenboog Brakel

Woonlocatie
Molenkamp 24
5306 GM Brakel
Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.
Specialisme

epilepsie

auditieve beperking

autisme

lichamelijke beperking

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.

snoezelruimte

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

 

 

 

Componence Asset List