
De Regenboog Brakel is een woonlocatie in Brakel. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking (VB) of met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Bij de Regenboog woon je knus en gezellig, met veertien andere mensen.
Wonen bij de Regenboog Brakel
Als je bij de Regenboog in Brakel woont dan heb je een eigen appartement met een grote zit/slaapkamer, keuken, badkamer en toilet. Woon je beneden, dan loop je van je woonkamer zo het terras op. Dat is veilig want er staat een schutting omheen. Boven kijk je uit op de tuin of op de straat en kun je lekker zitten op het balkon.
Twee groepen
Er zijn twee groepen in de Regenboog met ieder een eigen gezellige ontmoetingsruimte met keuken. Eén groep is er voor mensen die veel verzorging nodig hebben. In de andere groep krijgen de bewoners hulp om zo zelfstandig mogelijk te leven.
Van alles te leren
Je kunt leren schoonmaken, koken, wassen en douchen. Heb je hulp nodig dan krijg je dat. Je kunt alleen eten of samen met de groep. Er is een schuur die iedereen mag gebruiken. In de buurt zit een huisarts, de bank en er zijn winkels.
Ouderinitiatief
De Regenboog is ontstaan uit een ouderinitiatief en dat kun je merken. Er is een warme en betrokken sfeer. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd en er is twee keer per jaar een ouderavond. Vrijwilligers uit de buurt en van de kerk doen van alles met de bewoners. Er is ook pastorale zorg.
Identiteit is belangrijk bij de Regenboog. Dit betekent dat we samen bidden en danken rond het eten, dat we samen christelijke liederen zingen en samen de Bijbel lezen en dat we, als dat mogelijk voor je is, op zondag naar de kerk gaan. Ook de medewerkers zijn meelevende leden van een kerk. Verder werken we samen met stichting ‘Woonvorm de Regenboog’ en vereniging ‘Op Weg Met De Ander’, die ons ondersteunen bij de geloofsbeleving binnen de locatie.
De Regenboog Brakel
5306 GM Brakel
Ernstige meervoudige beperking
Verstandelijke beperking
Woonlocatie
epilepsie
auditieve beperking
autisme
lichamelijke beperking
centrum
woonwijk
bos/park
winkels
openbaar vervoer
parkeergelegenheid
rolstoeltoegankelijk
lift
snoezelruimte
eigen zit/slaapkamer
gemeenschappelijke ruimte
eigen keukenblok
eigen sanitair
Locatiepagina kwaliteit en contact
| Contact en aanmeldenWil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. | |||
| |
|
|
Vragen
We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.