De Plint is een dagbestedingslocatie en leerwerktraject in Woerden. Hier werken mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of een verstandelijke beperking (VB). De Plint is een wijkcentrum in het Schilderskwartier in Woerden.

In de Plint komen ouderen om activiteiten te doen. Er komen bewoners van de woningcorporatie voor het spreekuur. Ook zijn er mensen die hier bloed komen prikken. En wijkbewoners om gezellig koffie te drinken, te eten of de krant te lezen. Voor al deze bezoekers zijn wij de gastheer en gastvrouw.

Dagbesteding de Plint

Bij de Plint kun je terecht voor een kopje koffie, een praatje of een hulpvraag. Er werken hier tien mensen. Wij verzorgen de lunch en de koffie voor de mensen die naar de Plint komen. Deze plek ziet er altijd keurig uit. Want er wordt ook schoongemaakt. Wij zijn voor alle mensen de gastheer en gastvrouw. Als je goed je best doet, kan je een certificaat halen.

Leerlijnen

De medewerkers van Philadelphia spelen een grote rol bij de Plint. Zo helpen de medewerkers met het serveren bij de activiteiten binnen het wijkcentrum, bakken ze overheerlijke taarten en ondersteunen ze bij de facilitaire dienstverlening. Ook wordt er op de Plint gekookt voor de mensen die bij de koffietafel willen blijven lunchen. Dit kan verschillen van soep tot aan een warme maaltijd!

Samenwerking

Bij de Plint werken de gemeente, Welzijn Woerden, woningbouwvereniging, de thuiszorg en Philadelphia samen. Dat gaat hartstikke goed. Iedereen is heel blij met ons.

Kijken naar jouw talenten en wensen

Belangrijk is dat we kijken naar jouw talenten en wensen. Waar ben je goed in? Wat kan je al? En wat wil je nog graag leren? Daarna zoeken we werkzaamheden die echt bij jou passen.

De Plint

Werk en dagbesteding, Leerwerktraject
Jozef Israëlslaan 20a
3443 CS WOERDEN
Doelgroep

Ouderen

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Jeugd en gezin

Je wilt je kind een zo prettig mogelijk leven geven. Wanneer je kind een verstandelijke beperking heeft dan heeft dat impact op het gezinsleven. Daarom ondersteunen wij niet alleen jouw kind, maar hebben wij oog voor het hele gezin.
Locatietype

Werk en dagbesteding

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.

Leerwerktraject

Een leerwerktraject geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te wennen aan het werkende leven. Je doet werknemersvaardigheden op en leert tegelijkertijd een specifiek vak. Het traject wordt afgesloten met een branche-erkend certificaat.
Specialisme

epilepsie

auditieve beperking

autisme

psychische problematiek

NAH

Ligging

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

woonwijk

De locatie bevindt zich in een woonwijk.

zwembad

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zwembad.

bos/park

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bos of park gelegen.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

openbaar vervoer

Locatiepagina kwaliteit en contact

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat