De Oester is een intensieve zorglocatie in Emmeloord. Bij ons wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of met een ernstig meervoudige beperking (EMB). De bewoners zijn tussen de 25 en 72 jaar.

Wonen bij de Oester

Er zijn vijf woningen. In iedere woning wonen zes tot negen mensen. In de huiskamer kun je iedere avond samen eten. Of je eet op je eigen kamer als je dat wilt. Je hebt je eigen zit/slaapkamer. En als het kan je eigen wc en douche.

Ondersteuning

Je kunt bij ons naar de orthopedagoog, fysiotherapeut en logopedist. Samen met jou en je belangenbehartigers stellen we een ondersteuningsplan op. Daarin staat beschreven welke ondersteuning je krijgt. Je mag natuurlijk zelf aangeven wat je belangrijk vindt in je leven.

Dichtbij winkelcentrum

De Oester ligt in een woonwijk. Dicht bij een winkelcentrum en de bushalte. Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij de Oester. Zij rijden de bewoners naar paardrijden, zwemmen of clubs.

Het voelt hier als thuis. Er komen vaak vrijwilligers voor ons koken samen met de bewoners. In de huiskamer doe je samen spelletjes en kun je snoezelen. We maken graag muziek en kunt je tv kijken. Verder kunnen we lekker buiten zitten en wandelen in onze tuin. Op donderdagavond hebben we soos. En om de zondag hebben we onze eigen zondagsviering.

De Oester

Intensieve zorglocatie
Oude Vlie 150
8303 XD EMMELOORD
asdas

Doelgroep

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Specialisme

Locatietype

Op onze intensieve zorglocaties kun je terecht als je dag en nacht hulp nodig hebt. De locatie is ingericht om jouw dagelijks leven zo prettig mogelijk te maken en er is altijd professionele begeleiding aanwezig.

Faciliteiten

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

Snoezelen is een heerlijke ontspannende bezigheid voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, maar ook de mensen met een lichtere handicap verblijven er graag.

In het activiteitencentrum proberen we je activiteiten aan te bieden waar jij plezier aan beleeft.

Woonvorm

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Ligging

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.

Vragen

We gebruiken de term slechthorend wanneer iemand gehoorverlies heeft in één of beide oren. Wanneer dit gehoorverlies in beide oren 90 decibel of meer is dan noemen we dit doof.

Componence Asset List

Kwaliteit meten

We vragen aan iedereen die bij ons zorg of ondersteuning krijgt, hoe zij dit ervaren. Ook verwanten mogen laten weten wat ze ervan vinden. De kwaliteitsmeting van de afgelopen jaren is stabiel.

​​

Verder lezen over onze kwaliteit

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

  • Dat kan telefonisch via:  0800 – 0830
  • We zijn van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur
  • Of vul via de website de contactpagina in. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met jou op

Je kunt je ook direct bij ons aanmelden. Vul dan het aanmeldformulier in.