De Merici is een woonlocatie in Maastricht voor mensen met een verstandelijke beperking (VB) en mensen met autisme (ASS) of aanverwante problematiek.

In hartje Maastricht

Het kloosterpand is verbouwd in 2008 tot mooie appartementen en ligt in het centrum van Maastricht. Winkels, restaurants en cafés vind je op loopafstand. Van de drukte van de stad merk je niks als je door de mooie kloostertuin loopt of in het zonnetje zit. We hebben ook een tuinkas.

Etage 1 en 2

De Merici heeft 3 etages. Op de eerste en tweede etage wonen 23 cliënten met een verstandelijke beperking (VB) op basis van 24 uurszorg. In de gemeenschappelijke woonkamers zijn open keukens waar je kunt koken en samen kunt eten. Je kunt hier ook spelletjes doen en televisie kijken. Overdag ga je naar je werk of de dagbesteding.

De appartementen hebben een woonkamer met kitchenette, aparte badkamer met een wasmachine aansluiting en een aparte slaapkamer.

Etage 3

Op de derde etage is semi ambulante zorg: overdag en ’s avonds is begeleiding aanwezig en ‘s nachts is Digicontact beschikbaar. Hier wonen cliënten met autisme of aanverwante problematiek, met of zonder een verstandelijke beperking. Ook op deze etage is een gemeenschappelijke woonkamer met keuken.

Deze 12 appartementen bestaan uit een woonkamer met kitchenette, aparte badkamer met een wasmachine aansluiting en een aparte slaapkamer.

Dependance

Er is nog een dependance van Etage 3 met 5 studio's. Hier is ook een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken.

De Merici

Woonlocatie, Werk en dagbesteding
Grote Gracht 74
6211 SZ Maastricht
Doelgroep

Ernstige meervoudige beperking

Je kunt genieten van kleine alledaagse dingen. We besteden veel aandacht aan communicatie. Om zo goed als mogelijk te weten te komen wat jij wilt en waarom je dat wilt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Moeilijk verstaanbaar gedrag

Je wilt je ontspannen voelen en een zo gewoon mogelijk leven leiden. Wij bekijken samen met jou waar je ondersteuning bij kunt gebruiken. Zodat je zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Ouderen

Je wilt zelf keuzes blijven maken en blijven genieten. Je behoeftes veranderen nu je ouder wordt. We kijken samen naar jouw wensen en mogelijkheden. Zodat jij een aangenaam leven blijft houden en een fijne oude dag hebt.

Lichte verstandelijke beperking

Je wilt je eigen keuzes maken en zo zelfstandig mogelijk leven. Wij bespreken met jou welke ondersteuning jij nodig hebt. Zodat jij een zo prettig mogelijk leven kunt leiden.

Verstandelijke beperking

Je wilt een zo gewoon mogelijk leven leiden en doen waar je goed in bent. Wij kijken samen met jou naar wat jouw wensen zijn. Zodat jij een fijn leven hebt!

Ouders met een beperking

Een kind krijgen is heel bijzonder. Jij zorgt voor je kind. Wij helpen je te ontdekken hoe je dit het beste kunt doen. Zodat jij je kind zelf zo goed mogelijk op kunt voeden.
Locatietype

Woonlocatie

Als je op een locatie van Philadelphia woont dan heb je een eigen kamer of appartement. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt.

Werk en dagbesteding

Voor iedereen geldt dat een passende invulling van de dag bijdraagt aan een prettig leven. Philadelphia biedt verschillende soorten dagbesteding. Aansluitend bij de mensen die wij ondersteunen.
Specialisme

epilepsie

auditieve beperking

visuele beperking

autisme

psychische problematiek

psychiatrische problematiek

Ligging

centrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een centrum.

uitgaansgelegenheid

Binnen 1km afstand van de locatie is er een uitgaansgelegenheid.

zorgcentrum

Binnen 1km afstand van de locatie is er een zorgcentrum.

sportaccommodatie

Binnen 1km afstand van de locatie is er een sportaccommodatie.

winkels

Binnen 1km afstand van de locatie bevinden zich winkels.

openbaar vervoer

Binnen 1km afstand van de locatie kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer.

bibliotheek

Binnen 1km afstand van de locatie is er een bibliotheek.
Faciliteiten

parkeergelegenheid

De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid. Zo zijn bezoekers altijd in de gelegenheid om even langs te komen.

rolstoeltoegankelijk

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de deuren breed genoeg zijn om te passeren met een rolstoel en er een lift aanwezig is.

lift

De locatie heeft een lift. Zo kunnen ook mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebonden zich naar andere verdiepingen verplaatsen.
Woonvorm

eigen zit/slaapkamer

Je hebt hier de beschikking over een eigen zit/slaapkamer.

gemeenschappelijke ruimte

Er is een gemeenschappelijke ruimte op de locatie. Hier kun je elkaar ontmoeten, koffiedrinken of even bijkletsen.

eigen keukenblok

Je hebt hier de beschikking over een keukenblok. Het keukenblok hoef je met niemand te delen.

eigen sanitair

Je hebt hier de beschikking over een sanitair, zoals een wasbak, wc en douche. Het sanitair hoef je met niemand te delen.

Locatiepagina kwaliteit en contact

 


 

Contact en aanmelden

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 
 

 

 

 

Gemeten kwaliteit

'94,1% van de cliënten geeft aan dat Philadelphia Top! of Goed helpt om hen het beste uit zichzelf te laten halen'. Lees hier hoe wij er voor zorgen dat de kwaliteit van zorg altijd voorop staat

 

 
 

 

 

 

 

Componence Asset List